مجله پزشکی-سلامت ایرانیان آمریکا
ads

بررسی انواع سمعک از لحاظ تکنولوژی و شکل ظاهر در نیک آوا

تاریخ ارسال : ۱۶ شهریور ۱۴۰۰

سمعک

سمعک‌ها وسیله‌ای هستند که به افرادی که مشکل شنوایی دارند، در شنیدن صدای اطراف کمک می‌کند. سازوکار سمعک برخلاف تصور مردم، بسیار ساده است. افراد با استفاده از سمعک می‌توانند مشکل کم‌شنوایی خود را تا حد زیادی بهبود بخشند و مانند دیگران به زندگی عادی خود ادامه دهند و در فعالیت‌های اجتماعی بدون مشکل حضور یابند.

شاید تا چندین سال قبل وقتی برای خرید سمعک مراجعه می‌کردید، آنچنان حق انتخاب و گستردگی در انتخاب نداشتید. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی، شرکت‌های سمعک‌سازی اقدام به ساخت انواع سمعک‌های هوشمند کرده‌اند که هرکدام ویژگی‌ها و کاربردهای مخصوص به خود را دارند؛ در عین حال قیمت‌های متنوعی نیز دارند.

انتخاب سمعک

همچنین سایت‌های زیادی در زمینه فروش انواع سمعک هوشمند فعالیت دارند. برای مثال شما می‌توانید انواع سمعک‌ها را در نیک آوا بررسی کرده و با توجه به نیازهای خود، بهترین سمعک موجود را انتخاب کنید. نیک آوا یکی از سایت‌های تخصصی در حوزه شنوایی سنجی و فروش سمعک در ایران است که تنوع وسیعی از سمعک‌های مختلف را ارائه کرده است. در اینجا به بررسی برخی از سمعک‌های موجود در بازار ایران می‌پردازیم.

انواع سمعک از نظر تکنولوژی

از نظر تکنولوژی سمعک‌ها به ۳ دسته کلی تقسیم می‌شود که در ادامه به طور خلاصه آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

سمعک آنالوگ

این نوع سمعک‌ها، از قدیمی‌ترین سمعک‌های موجود در بازار هستند که قیمت پایین‌تری دارند. از آن‌ها انتظار ویژگی خاصی نمی‌رود و فقط یک دکمه بلند کردن و کم کردن صدا در آن‌ها وجود دارد که در محیط‌های مختلف امکان تنظیم صدا را در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهد. سمعک آنالوگ نسبت به دیگر سمعک‌های موجود در بازار طرفداران کمتری دارد.

سمعک دیجیتال

سمعک دیجیتال، نسل دوم سمعک‌ها است که نسبت به سمعک‌های آنالوگ از ویژگی‌های بیشتری برخوردار هستند. این سمعک‌ها از نظر ظاهری دارای ابعاد کوچک‌تر و سبک‌تری نسبت به سمعک‌های آنالوگ است و حتی قابلیت کنترل با کامپیوتر را نیز دارند. سمعک‌های دیجیتال با بهره‌گیری از گیرنده‌های دیجیتالی دارای ویژگی‌هایی همچون کانال‌های متعدد برای افزایش صدا، هماهنگی بیشتر با نیازهای شنوایی فرد و کاهش احتمال بروز وزوز و سوت هستند.

سمعک وایرلس

این نوع سمعک‌ها که با نام فراهوشمند نیز شناخته می‌شوند، از جدیدترین و پیشرفته‌ترین سمعک‌های موجود است. این نوع سمعک‌ها باعث می‌شود فردی که در هر دو گوشش سمعک دارد، یک تجربه شنوایی 360 درجه را از فضای اطراف خود درک کند.

یکی از ویژگی‌هایی که این نوع سمعک‌ها را از دیگر سمعک‌ها متمایز می‌کند، امکان اتصال آن به موبایل است که می‌توان به‌راحتی برنامه آن را تغییر داد یا موزیک گوش داد. همچنین امکان اتصال آن به تلویزیون وجود دارد که با آن می‌توان برنامه‌های تلویزیونی را با وضوح بسیار بالا گوش داد.

انواع سمعک‌ها از نظر ظاهری

سمعک‌ها از نظر ظاهری انواع مختلفی دارند. برای مثال سمعکی که داخل گوش قرار می‌گیرد، ساختار ظریف‌تری نسبت به سمعک بیرون گوشی دارد. در ادامه انواع این سمعک‌ها مورد بررسی قرار داده می‌شود.

سمعک داخل گوشی

این نوع سمعک‌ها که همان سمعک‌های نامرئی یا مخفی هستند، جزو پیشرفته‌ترین انواع سمعک طبقه‌بندی می‌شوند. عوامل مختلف زیادی نظیر سطح شنوایی فرد، مجرای گوش و شکل ظاهری گوش در تجویز این سمعک تأثیرگذار است.

یکی از نگرانی‌های افراد کم‌شنوا و مخصوصاً کسانی که می‌خواهند برای اولین بار از سمعک استفاده کنند، این است که نگران دیده شدن سمعک هستند. سمعک‌های نامرئی و داخل گوشی جزو سمعک‌هایی هستند که داخل گوش قرار می‌گیرند و از بیرون تقریباً هیچ علامتی ندارند. البته اندازه و شکل مجرای گوش برای انتخاب و تجویز نوع سمعک داخل گوشی بسیار مهم است. اگر مجرای گوش شما کوچک باشد، سمعک را به‌صورت کاملاً مخفی نمی‌توان استفاده کرد و به هر حال یک مقداری از آن دیده می‌شود.

از معایب این سمعک‌ها می‌توان به عمر کمتر باتری و خراب شدن آن اشاره کرد. سمعک داخل گوشی با توجه به قرار گیری در داخل گوش، در معرض رطوبت و جرم گوش قرار دارد و در نتیجه نسبت به سمعک‌های بیرونی آسیب‌پذیری بیشتری دارند. همچنین برای راحتی در قرار دادن و برداشتن این نوع سمعک‌ها، از یک نخ نامرئی استفاده می‌کنند که کار کردن با آن را بسیار راحت می‌کند.

سمعک پشت گوشی

این نوع سمعک‌ها همان‌طور که از نامشان پیداست، بیرون از گوش قرار می‌گیرند و با استفاده از یک لوله نازک و شفاف، مجرای گوش را به بدنه سمعک متصل می‌کنند. از مزیت‌های سمعک پشت گوشی این است که به راحتی برای هر گوشی قابل استفاده است. این به این معنی است که برای گوش‌های مختلف می‌توان رسیورهای داخل گوش را تغییر داد و متناسب با سایز گوش آن را بهینه کرد. این سمعک‌ها در هر رنگ، اندازه و شکلی قابل تهیه هستند. یعنی شما مطابق با سلیقه، رنگ پوست و موی خود می‌توانید نوع سمعک خود را انتخاب کنید.

سمعک ضد آب

بسیاری از افراد کم‌شنوا به دلیل داشتن سمعک از انجام فعالیت‌هایی که باعث ایجاد تعرق در آن‌ها می‌شود، اجتناب می‌کنند. دلیل آن هم این است که وارد شدن رطوبت و آب به داخل وسایل الکترونیکی از جمله سمعک باعث خراب شدن آن‌ها می‌شود. امروزه با پیشرفت تکنولوژی این مشکل تا حدود زیادی حل شده است و می‌توان به‌راحتی در زیر باران قدم بزنید، بدون آنکه نگران خراب شدن سمعک خود باشید.

سمعک‌های ضدآب، با فناوری نانو ساخته می‌شوند و روی تمامی قسمت‌های آن نظیر میکروفن، رسیور و … از پوشش‌های نانویی استفاده می‌شود تا جلوی ورود آب به داخل سمعک را بگیرد. این نوع سمعک‌ها در زمان‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند، برای مثال از آن‌ها می‌توان در زمان داشتن تعریق فراتر از معمول، بارش باران، شنا کردن در استخر و دریا و قرار گرفتن در معرض گردوغبار استفاده کرد. سمعک‌های ضدآب، انواع مختلفی مانند درون گوشی، پشت گوشی، نامرئی یا مخفی دارند و با توجه به کیفیت و قدرت صدای تولیدی انواع آن متفاوت می‌شود.

کلینیک تخصصی شنوایی و سمعک نیک آوا، یکی از معتبرترین مراکز شنوایی سنجی و ارائه سمعک است که با در اختیار داشتن پیشرفته‌ترین تجهیزات و کادر درمانی بسیار مجرب، می‌تواند نیازهای شما را در زمینه شنوایی برطرف کند. نیک آوا از معدود عرضه‌کنندگانی است که با لابراتوار‌های پیشرفته خود امکان ساخت سمعک نامرئی را در اختیار دارد. کیفیت بالا در کنار قیمت مناسب، از ویژگی‌های سمعک‌های نیک آوا به شمار می‌رود.

این مطلب یک رپورتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط سایت تبلیغ کننده تهیه گردیده است. مجله پزشکی سلامتی سیب هیچ مسئولیتی در قبال این محتوا تبلیغاتی ندارد.

کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

ارسال نظر

Comments are closed.