مجله پزشکی-سلامت ایرانیان آمریکا
ads

نحوه آروغ گرفتن نوزاد چطور است؟

تاریخ ارسال : ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲

اروغ زدن نوزاد بعد از شیر

آروغ گیری از نوزاد بخش مهمی از تغذیه اوست. هنگامی که کودک شما شیر می‌خورد، حباب‌های هوا می‌توانند در معده او گیر کنند و باعث ناراحتی‌های زیادی شوند. برای برخی از نوزادان آروغ‌زدن آسان است؛ درحالی‌که، برخی دیگر به کمک نیاز دارند. در این مطلب از مقالات پزشکی جدید مجلۀ سیب می‌بینیم که آروغ گیری از نوزاد چگونه است و چه فوایدی دارد.

 

بهترین زمان آروغ زدن نوزاد

هیچ قانونی درمورد اینکه چه زمانی باید آروغ گیری از نوزاد انجام شود وجود ندارد؛ برخی از نوزادان در حین شیرخوردن نیاز به آروغ‌زدن دارند و برخی دیگر ممکن است بعد از آن این کار را انجام دهند.

برای اینکه بدانید چه زمانی برای آروغ زدن نوزاد بهتر است به دنبال سرنخ‌ها باشید؛ برای مثال اگر کودک شما هنگام شیرخوردن ناراحت است، کمی استراحت کنید. اگر هنگام تغذیه خوب به نظر می‌رسد، صبر کنید تا تمام شود و فرایند آروغ زدن نوزاد بعد از شیر انجام شود.

اگر در حین شیردادن به نظر می‌رسد که کودک شما بی‌قرار است، شیردهی را متوقف کنید و صبر کنید تا آروغ بزند و سپس دوباره شیردادن را شروع کنید. اگر نوزادتان درحال تغذیه با شیر خشک یا با شیشه شیر است، هر 2 تا 3 اونس (60 تا 90 میلی‌لیتر) برای آروغ‌گیری اقدام کنید یا اینکه اگر نوزاد را با شیر خود تغذیه می‌کنید، هر بار که سینه‌ها را عوض می‌کنید، سعی کنید آروغ بزند.

 

آروغ گرفتن از نوزاد

 

سعی کنید در هنگام شیردهی با شیشه شیر هریک اونس شیر یا هر 5 دقیقه که به نوزاد دادید برای آروغ‌گیری اقدام کنید خصوصاً اگر نوزاد شما علائم زیر را داشته باشد:

  • تمایل به آروغ‌زدن دارد؛
  • زیاد تف می‌کند؛
  • ریفلاکس معده به مری (GER) دارد؛
  • به نظر می‌رسد در طول شیردهی آرام نیست.

اگر کودک شما بعد از چند دقیقه آروغ نمی‌زند، وضعیت او را تغییر دهید و قبل از شیردادن مجدد چند دقیقه دیگر سعی کنید آروغ بزند. همیشه وقتی شیردادن به کودکتان تمام شد فرآیند آروغ‌گیری را انجام دهید.

 

اگر آروغ نوزاد را بگیریم چه میشود؟

هنگام خوردن شیر ممکن است حباب‌های هوا وارد معده شوند و به‌دلیل کوچکی معدۀ نوزاد، این حباب‌های هوا او را بسیار اذیت می‌کنند و ممکن است موجب استفراغ، رفلاکس معده به مری، آسپیره‌شدن محتویات معده به ریه، تنگی نفس و بی‌اشتهایی نوزاد شود.

برای پاسخ این سؤال که آروغ گرفتن نوزاد چه فایده‌ای دارد، باید گفت، آروغ گرفتن نوزاد موجب

  • افزایش اشتها،
  • افزایش تمایل نوزاد برای خوردن شیر،
  • راحتی نوزاد،
  • کاهش بی‌قراری نوزاد،
  • کاهش رفلاکس معده به مری،
  • وزن‌گیری مناسب نوزاد

می‌شود.

 

همچنین بخوانید
همه چیز در مورد شیردهی به نوزاد

 

نحوۀ آروغ زدن نوزاد

سؤال بسیار رایجی که برای همه مادران پیش می‌آید این است که چجوری اروغ نوزاد بگیرم و راه انجام‌دادن این کار چیست.

برای اروغ زدن نوزاد بعد از شیر، بهتر است با نوازش آرام و مکرر روی پشت کودک این کار را انجام دهید. هنگام نوازش دست خود را فنجانی شکل کنید؛ چراکه این روش برای کودک ملایم‌تر از کف دست صاف است.

بهتر است یک حوله یا پیش‌بند کوچک را زیر چانۀ نوزاد یا روی شانۀ خود قرار دهید تا در هنگام آروغ‌گیری اگر آب دهان او خارج شد، تمیز کنید.

 

چجوری اروغ نوزاد بگیرم و بهترین حالت برای آروغ گرفتن نوزاد چیست؟

حالت‌های مختلفی را برای آروغ‌زدن امتحان کنید که برای شما و کودکتان راحت باشد. بسیاری از والدین از یکی از این سه روش استفاده می‌کنند:

  • عمودی بنشینید و کودک را روی سینه خود نگه دارید. درحالی‌که با یک دست او را حمایت می‌کنید، چانه کودک باید روی شانه شما قرار گیرد. با دست دیگر، به‌آرامی به پشت نوزادتان ضربه بزنید. نشستن روی صندلی گهواره‌ای و تکان‌دادن آرام کودک در حین انجام‌دادن این کار نیز ممکن است کمک‌کننده باشد؛
  • کودک خود را در حالت نشسته در دامان خود یا روی زانو نگه دارید. قفسۀ سینه و سر کودک خود را با یک دست نگه دارید و چانۀ کودک خود را در کف دست خود قرار دهید. پاشنه دست خود را روی قفسه سینه کودک قرار دهید؛ اما، مراقب باشید که چانه کودک را بگیرید نه گلو. از دست دیگر برای ضربه‌زدن به پشت نوزادتان استفاده کنید؛
  • کودک خود را روی شکم و بغل خود بخوابانید. سر کودک خود را حمایت کنید و مطمئن شوید که از سینه او بالاتر است. به‌آرامی به پشت نوزادتان ضربه بزنید.

 

 

سایر نکات برای آروغ‌گیری بهتر از نوزاد

برای کمک به جلوگیری از برگشت شیر به مری و دهان، کودک خود را بعد از شیرخوردن به مدت 10 تا 15 دقیقه یا بیشتر در حالت عمودی نگه دارید.

گاهی ممکن است کودک شما به‌دلیل تجمع گاز در معده و دستگاه گوارش از خواب بیدار شود. آروغ‌گیری از او ممکن است به خوابیدن دوباره او کمک کند. با افزایش سن نوزادتان اگر میزان آروغ‌زدن او کاهش یافت نگران نباشید، معمولاً به این معنی است که کودک شما یاد گرفته است که بدون بلعیدن هوا غذا بخورد.

نوزادان مبتلابه کولیک (3 ساعت یا بیشتر در روز گریه مداوم) ممکن است در اثر بلعیدن هوای بیش‌ازحد در حین گریه دچار تجمع گاز شوند که می‌تواند باعث ناراحتی کودک شود. قبل از دادن قطرۀ ضدگاز به کودک خود با پزشک اطفال خود مشورت کنید.

 

آروغ نوزاد تا چند ماهگی باید گرفته شود؟

تا زمانی که نوزاد یاد بگیرد بدون بلعیدن هوای زیاد شیر بخورد نیاز به آروغ‌گیری از او خواهید داشت. معمولاً این فرایند تا 6 ماهگی به طول می‌انجامد و در طول این زمان به‌مرور تکرار دفعات آروغ‌زدن نوزاد کاهش می‌یابد. اغلب نوزادان بعد از 6 ماهگی نیازی به آروغ‌گیری ندارند.

 

اگر نوزاد آروغ نزند چه اتفاقی می‌افتد؟

اگر روش‌های ذکرشده در بالا مؤثر نبود و کودک شما علائمی از انباشت گاز داشت (گریه می‌کند، به خود می‌پیچد، پاها را به داخل شکم جمع می‌کند و مشت‌هایش گره کرده است)، سعی کنید او را به پشت دراز کنید و به‌آرامی شکمش را ماساژ دهید.

همچنین پاهای کودک خود را به جلو و عقب حرکت دهید مثل اینکه درحال دوچرخه‌سواری است. اگر این کارها جواب نداد، با پزشک خود صحبت کنید.

 

 

اگر درمورد آروغ گیری از نوزاد سؤالی دارید، سؤال خود را در قسمت نظرات مطرح کنید تا پزشکان سایت سیب به پرسش شما پاسخ دهند.

 

منابع

https://kidshealth.org

https://www.nhs.uk

 

سوالات متداول در مورد آروغ زدن نوزاد

آروغ نوزاد تا چند ماهگی باید گرفته شود؟

معمولاً تا پیش از 6 ماهگی به آروغ‌گیری از نوزاد نیاز است؛ اما، بعد از آن نوزاد یاد می‌گیرد بدون بلعیدن هوای زیاد شیر بخورد.

آروغ‌گرفتن از نوزاد چه فایده‌ای دارد؟

آروغ‌گرفتن از نوزاد موجب راحتی نوزاد، کاهش گریه و بی‌قراری او، کاهش رفلاکس، افزایش اشتها و وزن‌گیری مناسب او می‌شود.

بهترین زمان برای آروغ‌زدن نوزاد چه زمانی‌ است؟

بعضی نوزادان نیاز دارند در هنگام شیرخوردن آروغشان گرفته شود و برخی دیگر نیز در هنگام شیرخوردن مشکلی ندارند و بعد از آن باید آروغ‌گیری شوند.

کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

ارسال نظر