تاریخ ارسال : ۱۸ آذر ۱۴۰۲
پروتز سینه بعد از سرطان یکی از راههای بازسازی سینه است. بانوان بعد از انجام عمل ماستکتومی جز درد جسمی از لحاظ روحی هم دچار مشکل میشوند. پروتز سینه بعد از سرطان با توجه به درخواست بیمار انجام میشود. بیمار برای برگشت شکل ظاهری پستان های خود تصمیم به انجام عمل بازسازی پستان میگیرد. به همین جهت پزشک برای این دسته از بیماران بازسازی سینه پس از سرطان را توصیه میکند. یکی از روشهای بازسازی پستان که بسیار رایج است استفاده از پروتز میباشد.
چگونگی بازسازی پستان با پروتز سینه
گاهی اوقات در عمل جراحی سرطان سینه، به منظور پیشگیری، سینه کامل برداشته می شود بنابراین برای بازسازی آن شخص نیازمند عمل پروتز سینه است که به روش زیر انجام خواهد شد:
در این روش جراح با ایجاد برش هایی در سینه پروتز را زیر بافت سینه قرار میدهد و سپس بخیه میزند. بطور کلی سینه با انجام پروتز سینه به حالت طبیعی و اول خود برنمی گردد اما بیمار با انجام این جراحی حس بهتری به اندام خود دارد.
چه مدت زمانی برای انجام پروتز سینه بعد از سرطان مناسب است؟
پروتز سینه را میتوان بصورت همزمان با عمل جراحی ماستکتومی یا پس از مدت زمانی که دکتر جراح تشخیص میدهد، انجام داد. در برخی از بیماران جراحی برداشتن پستان جهت پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان انجام خواهد شد، برای این افراد بهتر است بصورت همزمان با جراحی سینه بازسازی پستان هم انجام شود. میتوان گفت در برخی بیماران با توجه به صلاحدید و توصیه جراح سینه در زمانهایی که فرد مبتلا به سرطان اولیه است، توصیه میشود که عمل جراحی برداشتن و بازسازی سینه به صورت همزمان انجام شود. پروتز سینه به صورت همزمان با سایر جراحی ها مانند لیفت سینه امکان پذیر است.
اما زمانیکه که فرد بیمار بعد از جراحی به درمان های شیمی درمانی و رادیوتراپی نیاز دارد، باید تا زمان بهبود کامل و عاری از بیماری با مشورت پزشک جراحی انجام گیرد. عمل جراحی بازسازی پستان محدودیت سنی نداشته و مخصوص مرحله خاصی از بیماری نمی باشد و کاملا با توجه به شرایط بیمار و تشخیص پزشک انجام خواهد شد.
آمادگی های لازم قبل از پروتز سینه جهت بازسازی پستان
جراح متخصص زیبایی پستان قبل از عمل پروتز پستان دستورالعمل هایی برای قبل از انجام عمل به بیماران میدهد که بیمار باید آنها را رعایت کند. این دستورالعمل ها عبارتند از:
- بیمار باید حداقل شش هفته پیش از جراحی سیگار را ترک کند.
- از مصرف خودسرانه ویتامین ها ، مکمل های دارویی و غذایی و همچنین داروهای گیاهی پرهیز کند.
- از استفاده از داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپرین و وارفارین دوری کند.
- چند ساعت قبل از جراحی از خوردن و آشامیدن پرهیز کند.
نکات مهم در رابطه با پروتز سینه بعد از سرطان
بیمار با دانستن این نکات میتواند تجربه پروتز سینه بهتری برای خود رقم بزند و باعث افزایش اعتماد به نفس از بین رفته خود تا حد بسیار زیادی شود. این نکات عبارتند از:
- بیمار می تواند هنگام انجام عمل برداشتن سینه ها، پروتز سینه بعد از سرطان را انجام دهد.
- ممکن است بعد از جراحی جای بخیه روی سینه بیمار باقی بماند که به مرور زمان کمرنگ تر میشود.
- سرعت بهبود بیمار با توجه به سابقه ابتلا به بیماری های مختلف و یا عادات بد متفاوت بوده و شیمی درمانی و رادیوتراپی و همینطور مصرف سیگار به بیماریهایی مانند دیابت می تواند در این روند تاثیر مستقیم بگذارند.
برای گرفتن نتیجه بهتر پروتز سینه بعد از سرطان توصیه می شود که از مصرف دخانیات به مدت 2 ماه قبل از جراحی خودداری کنید.
عوارض جانبی احتمالی پس از بازسازی سینه با پروتز
بعد از انجام پروتز سینه، نیاز به اقدامات و پیگیری های بعد از انجام جراحی است که ممکن است توسط افراد نادیده گرفته شود و سایر خطرات و عوارض جانبی را برای بیمار داشته باشد. این عوارض عبارتند از:
- خونریزی و کبودی در اطراف سینه
- وجود درد شدید در سینه
- عفونت در محل جراحی یا اطراف پروتز
- منقبض شدن کپسول پروتز و یا تشکیل بافت اسکار داخل سینه (میتواند منجر به جابجا شدن یا از بینرفتن ایمپلنت شود)
- وجود پارگی یا نشت پروتز
- عدم راحتی و تغییر احساس نسبت به پستانها که اغلب موقتی خواهد بود.
- در صورت جراحی نادرست مایعات در اطراف ایمپلنت جمع میکنند.
- پوست زخم شدید شود.
مواردی هم وجود دارد که در صورت بروز بیمار باید سریعاً با پزشک خود تماس بگیرد. این موارد شامل:
- تب کردن شدید
- وجود قرمزی در سینه و اطراف آن خصوصاً رگههای قرمز روی پوست
- احساس کردن گرما و داغی در اطراف محل برش
این موارد در پروتز سینه نشان دهنده عفونت خواهد بود که نیاز به بررسی و اقدامات ضروری و سریع خواهد داشت. پس از بهبودی و طی کردن دوران نقاهت در صورت بروز هرگونه درد در پستان، زیر بغل یا تغییر در اندازه و شکل پستان در پروتز سینه باید سریع به جراح مراجعه کرده و مورد بررسی قرار بگیرد.
برخی از این عوامل نشان دهنده پارگی کپسول پروتز هستند و تشخیص پارگی آسان نیست و سریع انجام نخواهد شد، زیرا ایمپلنتها بسیار آرام نشت خواهند کرد. بیمار ممکن است عوارض نادری مانند درد در قفسه سینه و تنگی نفس را بعد از پروتز تجربه کند که در این صورت باید سریعاً با پزشک خود ملاقات کند.
درصورتی که پروتز پستان انجام دادهاید، به طور مرتب سینههای خود را بررسی کرده و در صورت مشاهده هرگونه تغییر، بزرگ شدن، تورم یا درد به جراح مراجعه کرده و مشکل را به او بگویید.
نتیجه گیری
مطالعات نشان میدهند عمل بازسازی پستان، هیچ تاثیری در بازگشت سرطان سینه نخواهند داشت. در صورت بازگشت تودههای سرطانی به پستان پزشک خواهد توانست از روی سینههای بازسازی شده بیماری و شدت آن را تشخیص دهد. اگر تصمیم به انجام عمل بازسازی پستان دارید مطمئن باشید که این کار اختلالی در فرایند تشخیص یا درمان بیماری ندارد. توصیه ما مراجعه به دکتر محمد رضا ترحمی جراح پلاستیک است که در این زمینه تجربه کافی را دارند و خیلی از نگرانی های شما را در این زمینه برطرف میکنند.
این مقاله یک رپورتاژ تبلیغاتی است و مجله پزشکی سیب هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.