مجله پزشکی-سلامت ایرانیان آمریکا
ads

درمان دیسک گردن و کاهش درد ناشی از آن

تاریخ ارسال : ۰۳ آذر ۱۴۰۱

احتمالا فتق دیسک گردن را با نام آشناتری مانند دیسک گردن بشناسید. در طی ابتلا به دیسک گردن، دیسک می‌تواند پاره شود و باعث گردد مایع درون آن در اطراف اعصاب گردن فشار وارد کند.

پیش آمدن این عارضه در فرد دلایل بسیاری دارد و نمیتوان همیشه وراثت را عامل ایجاد فتق دیسک گردن دانست و باید علت این عارضه را تشخیص درد سپس روش های درمانی را برای رفع درد دیسک گردن شروع کرد. اکثر روش‌های بدون جراحی می‌توانند به تسکین درد و درمان دیسک گردن کمک کنند. برای دیگر موارد، جراحی ممکن است تنها گزینه به منظور تسکین علائم باشد.

گردن درد و علائمی که به خاطر فتق دیسک ایجاد می‌شوند مشکلاتی شایع در بسیاری از بزرگسالان هستند. گردن از تعداد زیادی ساختار‌های آناتومی مانند عضلات، استخوان‌ها، رباط‌ها و مفاصل ساخته شده است. هر کدام از این ساختارها دارای پایانه‌های عصبی است که مشکلات دردآور را در زمان وقوع آنها تشخیص می‌دهد.

علائم و علامت‌های دیسک گردن

با التهاب یا فشار روی ریشه عصبی مجاور، فتق دیسک معمولا باعث ایجاد درد تیز و ناگهانی در گردن و یا دست‌ها می‌شود. دیگر ساختارهای مجاور، مانند طناب عصبی، نیز ممکن است ملتهب و دردناک شوند. برخی علائم رایج فتق دیسک گردنی شامل موارد زیر می‌شوند:

  • گردن درد. این درد معمولا در پشت و کناره‌های گردن حس می‌شود. می‌تواند از درد ملایم که با لمس ایجاد می‌گردد تا سوزش و درد تیز حس گردد.
  • دردی که منتشر می‌شود. این درد می‌تواند به خاطر عصب تحت فشار در گردن ایجاد شده، درد از شانه‌ها و بازوها به دست‌ها و یا انگشتان منتقل گردد. گاهی می‌تواند حس گرما یا شوک برقی را نیز داشته باشد.
  • رادیکولوپاتی گردنی. عصب تحت فشار یا ریشه عصبی ملتهب ممکن است باعث ایجاد درد و یا ضعف گردد که از طریق شانه و بازو به دست‌ها و انگشتان منتقل می‌گردد.

در برخی موارد، درد منتشر شونده ممکن است همراه با رادیکولوپاتی نیز باشد.

  • علائم با موقعیت‌های خاص سر یا فعالیت‌های خاصی بدتر می‌شوند. درد فتق دیسک در هنگام فعالیت‌هایی مانند ورزش کردن یا بلند کردن اجسام سنگین بدتر می‌شود. حالات خاص سر – مانند چرخاندن به یک سمت یا جلو آوردن سر – ممکن است درد را بدتر کند.
  • سفتی گردن. درد و التهاب دیسک گردنی فتق شده ممکن است مانع از انجام برخی حرکات گردن شده و دامنه تحرک را کاهش دهد.

الگوهای خاص درد و نواقص عصبی تا حد زیادی توسط مکان دیسک فتق شده مشخص می‌شوند.

در شرایط نادری، طناب عصبی توسط دیسک گردنی فتق شده، فشرده یا ملتهب می‌گردد و علائم زیر را ممکن است بروز دهد:

  • درد، گزگز، بی حسی و یا ضعف در یک یا هر دو دست و پا
  • مشکل در هماهنگی یا راه رفتن
  • مشکل در کنترل مثانه و یا روده

هر کدام از این علائم نیاز به رسیدگی فوری پزشکی دارند.

درمان فتق دیسک گردن

درد دیسک گردن را معمولا می‌توان با درمان‌های بدون جراحی کنترل کرد. درمان‌های اولیه ممکن است شامل یک دوره استراحت کوتاه مدت، مصرف مسکن و فیزیوتراپی به منظور بهبود قوای گردن، انعطاف پذیری و حالت آن باشد.

تغییر فعالیت‌ها

دیسک گردن فتق شده در زمانی که برای اولین بار ایجاد می‌گردد یا به صورت متناوب در طی فعالیتی ملتهب می‌گردد، بیشترین درد را دارد. اگر گردن درد شدید باشد و یا درد آن به بازوها و دست‌ها منتقل گردد، استراحت کوتاه مدت و یا انجام فعالیت‌های اصلاحی توصیه می‌گردد. برخی مثال‌ها در مورد این فعالیت‌ها به صورت زیر هستند:

  • اجتناب از فعالیت‌های سنگین مانند کار بدنی یا ورزش
  • پرهیز از انجام فعالیت‌هایی که درد را بدتر می‌کنند مانند چرخاندن سر به یک سمت
  • تغییر حالت خوابیدن از جمله عوض کردن بالش و یا خوابیدن به کمر به جای خوابیدن به پهلو و شکم

استراحت به کم شدن درد دیسک فتق شده گردنی کمک می‌کند. زمانی که درد کاهش یافت، ممکن است سطح فعالیت دوباره افزایش یابد.

داروها

مصرف داروهای غیراستروئیدی ضدالتهابی (NSAIDs) به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند. از آنجایی که برخی از بدترین دردهای ناشی از فتق دیسک به علت التهاب ریشه‌های عصبی و دیگر بافت‌ها هستند، NSAIDs بدون نسخه (Advil، Aleve و Motrin) معمولا اولین داروهای توصیه شده می‌باشند.

اگر داروهای بدون نسخه به اندازه کافی روی تسکین درد موثر نباشند، پزشک ممکن است برای مدتی کوتاه مسکن تجویز کند. برخی مثال‌ها شامل داروی‌های NSAIDs قوی تجویز شده، شل کننده عضلات و استروئیدهای خوراکی می‌شود. به خاطر احتمال بالای عوارض جانبی، مسکن‌های تجویز شده فقط در کوتاه مدت، مثلا دوره تشدید بیماری یا یک یا دو هفته، استفاده می‌شود.

فیزیوتراپی

حرکات کششی و تقویت کردن گردن ممکن است به مقاومت این ناحیه در برابر درد کمک کند. برخی ورزش‌ها مانند عقب دادن گردن ممکن است به حفظ حالت بهتر در گردن و سر کمک کند. ضعف در عضلات گردن احتمالا منجر به حالت رو به جلوی سر و بروز گردن درد شود. هنگامی که گردن در حالت خنثی در راستای گوش‌ها و بالای شانه قرار می‌گیرد، فشار کمتری روی ستون فقرات گردنی و دیسک‌های آن وارد می‌شود.

متخصص فیزیوتراپی یا دیگر متخصصان می‌توانند برنامه فیزیوتراپی را طراحی کنند تا نیازهای خاص هر بیمار را رفع کند. مثلا، برخی ورزش‌ها یا حرکات کششی ممکن است نیاز به تغییراتی داشته باشند تا درد کاهش یافته یا عضلات خاصی را هدف بگیرند. با گذشت زمان، اکثر بیماران می‌توانند به انجام ورز‌ش‌ها و حرکات کششی گردن در خانه ادامه دهند تا استحکام و انعطاف پذیری آن را در طولانی مدت حفظ کنند.

تزریق استروئید اپیدورال در ستون فقرات گردنی

در روش استروئید، استروئید به فضای اپیدورال (لایه برونی کانال نخاعی) تزریق می‌گردد تا التهاب را کاهش دهد. این تزریق تا حد زیادی مرسوم‌ترین تزریقی است که برای فتق دیسک انجام شده است. اکثر بیماران حداقل مقداری کاهش درد را بعد از تزریق در دیسک گردن داشته‌اند. عوارض جدی به ندرت پیش می‌آیند ولی ممکن هستند، بنابراین در مورد مضرات و مزایای احتمالی این درمان با پزشک مشورت کنید.

ماساژ درمانی

ماساژ ملایم با کمک به شل شدن عضلات، افزایش جریان خون و آرامش، ممکن است کمی درد را تسکین دهد.

گزینه‌های جراحی برای دیسک گردن

اگر درمان‌های غیرتهاجمی نتوانستند علائم و درد را تسکین دهند، پزشک به منظور اصلاح فتق دیسک، احتمالا، جراحی را توصیه کند. در کل دو روش برای اصلاح دیسک گردن استفاده می‌گردد:

جراحی فیوژن ستون فقرات

از نظر سنتی، روشی به نام فیوژن ستون فقرات وجود دارد که استانداردی طلایی برای جراحی بیماری‌های تحلیل روند ستون فقرات هستند. در این روش با استفاده از پیوند استخوانی و ابزارهایی مانند صفحات فلزی و پیچ‌ها، پیوندی بین دو یا چند مهره مجاور ایجاد می‌شود. این روش به صورت مناسبی ستون فقرات را تثبیت کرده و درد را تسکین می‌دهد.

اکثر بیماران با این روش نتایج عالی دریافت کرده‌اند. با این حال، مضرات احتمالی در رابطه با این عمل وجود دارد که شامل از دست دادن تحرک و انعطاف پذیری در مهره‌های تحت درمان می‌شود.

جایگزینی با دیسک مصنوعی

دیسک مصنوعی جایگزین فیوژن ستون فقرات است. دیسک مصنوعی به منظور حفظ تحرک و انعطاف پذیری طراحی شده و جایگزین دیسک تخریب شده‌ای که از گردن بیمار خارج شده است می‌شود.

منبع: /https://omidpainclinic.com

 

این مقاله یک رپورتاژ تبلیغاتی است و مجله پزشکی سیب هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.

 

کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

ارسال نظر

Comments are closed.