تاریخ ارسال : ۱۳ اسفند ۱۴۰۰
دمای اتاق نوزاد، از جمله مسائلی است که مادران باید به آن توجه ویژه نشان دهند و حساسیت زیادی روی آن داشته باشند؛ زیرا با سلامت نوزاد، ارتباط مستقیم دارد. طبیعی است که نوزاد تازه متولد شده، هیچگونه توانایی در بیان احساسات گرما و یا سرما ندارد و این وظیفه مادران است که حواسشان به دمای مناسب اتاق نوزاد باشد. اگر دما کم باشد، به یک نوع سلامت نوزاد را تحت تاثیر قرار خواهد داد و اگر زیاد باشد، به نوعی دیگر.
کنترل دمای اتاق نوزاد، هرچند که بسیار اهمیت دارد، اما بسیار آسان است و با یادگیری چند نکته بسیار ساده، به راحتی میتوان از پس آن بر آمد. شاید توجه به پتو نوزاد سادهترین راهکار باشد، اما خب این موضوع به همینجا محدود نمیشود. در این گفتار، قصد داریم تا از صفر تا صد کنترل و تنظیم دمای مناسب برای اتاق نوزاد را به شما مادران گرامی، آموزش دهیم. پس با ما همراه شوید…
دمای مناسب برای اتاق نوزاد
دمای مناسب اتاق نوزاد چقدر است؟
اجازه دهید که بدون مقدمهچینی اضافی، یکراست سر اصل مطلب برویم. دمایی که در ادامه به شما خواهیم گفت، نتیجه تحقیقات پژوهشگران و حاصل تجربه مادران بسیاری است که در این تحققات، شرکت کردهاند؛ از همین روی، در صحت آنها هیچ شکی نیست.
دمای مناسب اتاق نوزاد برای هر فصل، به این قرار است:
- در فصول گرمتر، مثل بهار و یا تابستان، بهترین دما برای اتاق نوزاد، بین 20 الی 22 درجه سانتیگراد است. (معادل 68 الی 72 درجه فارنهایت)
- در فصول سردتر، مثل پاییز و زمستان، بهترین دما برای اتاق نوزاد، به 22 الی 24 درجه سانتیگراد، افزایش پیدا خواهد کرد. (معادل 72 الی 75 درجه فارنهایت)
- توجه داشته باشید که اگر نوزاد شما به زردی مبتلا است، دمای مناسب اتاق بهتر است در حدود 24 درجه سانتیگراد، تنظیم شده باشد.
چرا توجه به دمای اتاق نوزاد مهم است؟
هرچند که در مقدمه به آن اشاره کوتاهی داشتیم، اما به عنوان اولین سوال، این موضوع مطرح میشود که اصلا دمای مناسب اتاق نوزاد چه اهمیتی دارد و چرا باید اینقدر به آن حساسیت نشان داد؟ جواب این سوال بسیار ساده است و چنان که گفتیم، ارتباط مستقیمی با سلامت نوزاد شما خواهد داشت.
از دیگر دلایل اهمیت دمای مناسب اتاق نوزاد، این موارد را هم باید نام برد:
- اگر دمای اتاق نوزاد شما مناسب باشد، احتمال ابتلا به سندروم SIDS یا همان مرگ ناگهانی، بسیار کاهش پیدا خواهد کرد. (گرمای زیاد این سندروم را تشدید میکند)
- حضور نوزاد در اتاقی با دمای مناسب، بر رشد او تاثیر مثبت دارد. به خصوص اگر نوزاد شما نارس باشد، این موضوع اهمیتی دوچندان پیدا میکند.
- هر چقدر که دمای اتاق نوزاد بهتر و مناسبتر باشد، نوزاد خواب بهتری خواهد داشت؛ و خودتان خوب میدانید که خوب کافی و راحت برای نوزاد، ضروری است.
- دمای مناسب اتاق نوزاد، از تعریق و التهاب و بروز مشکلات پوستی جلوگیری میکند و به علاوه باعث میشود که حتی والدین نیز خواب راحتتری داشته باشند!
تنظیم دمای مناسب برای اتاق نوزاد
اکنون به خوبی میدانید که دمای مناسب اتاق نوزاد در هر فصل، چقدر باید باشد. اما باید این نکته را هم به یاد داشته باشید که کنترل این دما، گاه میتواند بسیار چالشبرانگیز باشد. همیشه نمیتوان با تغییر پوشش نوزاد، دمای مناسب را برایش فراهم آورد، گاه لازم است که دما را از طرق دیگر کنترل کرد.
دو راهکار تضمینی برای کنترل دمای اتاق نوزاد، به شرح زیر است:
1- عایق کردن دیوارها
یک راهکار بسیار موثر در کنترل دمای اتاق نوزاد و حتی کل خانه، عایق کردن دیوارهاست. با عایق کردن دیوارها میتوانید با یک تیر، دو نشان بزنید، هم اینکه دمای مناسبی برای اتاق نوزاد فراهم آورید، هم اینکه در مصرف انرژی صرفه جویی کنید و هزینههای خود را کاهش دهید. با عایق کردن دیوارها، کنترل دمای اتاق نوزاد، بسیار راحتتر خواهد بود.
2- استفاده از پنجرههای دوجداره
تحقیقات نشان داده که بیشترین میزان اتلاف انرژی و ورود سرما به داخل منزل، از طریق پنجرههاست؛ حال یک راهکار ساده برای رفع این مشکل، دوجداره کردن پنجرهها خواهد بود. این کار هرچند ممکن است که در ابتدا کمی هزینهبر باشد، اما در طولانی مدت نه تنها از هزینههای شما خواهد کاست، بلکه در کنترل دمای اتاق نوزاد نیز بسیار موثر خواهد بود.
نکاتی درباره پوشش نوزاد برای دمای مناسب
به طبع، برای فراهم کردن دمای مناسب اتاق نوزاد، همیشه امکان دوجداره کردن و یا عایقبندی وجود ندارد؛ پس میتوان از راههای سادهترین همچون توجه به پوشش نوزاد این کار را انجام داد. اینجا میخواهیم نکاتی را درباره پوشش نوزاد به شما آموزش دهیم تا بتوانید دمای بدن او را به راحتی کنترل کنید. خرید اینترنتی لباس نوزاد و انتخاب لباس مناسب هر فصل، میتواند حسابی در این بخش به کمکتان بیاید.
برای پوشش و کنترل دمای مناسب نوزاد در تابستان، این نکات را رعایت کنید:
- از زیادی پوشاندن نوزاد خودداری کنید.
- از جنس پارچه مناسب برای فصل تابستان استفاده کنید.
- هرگز کودک را در معرض باد پنکه یا کولر قرار ندهید.
- به تهویه هوای اتاق و جریان هوا، توجه نشان دهید.
برای پوشش و کنترل دمای مناسب نوزاد در زمستان، این نکات را رعایت کنید:
- از پوشاندن کلاه به نوزاد در داخل خانه، خودداری کنید.
- نوزاد را هرگز در نزدیکی و یا در کنار منبع گرما قرار ندهید.
- پوشاندن لباس زیاد به تن نوزاد در زمستان، به خصوص در خانه، توصیه نمیشود.
- از پتوی بیش از حد استفاده نکنید، زیرا هم باعث تعریق و هم خدای نکرده باعث خفگی نوزاد خواهد شد.
رطوبت اتاق را فراموش نکنید
در انتها، لازم است این نکته را هم گوشزد کنیم که علاوه بر دمای مناسب اتاق نوزاد، توجه به رطوبت نیز بسیار مهم است. رطوبت پایین هوا را خشک و تنفس نوزاد را مشکل میکند، رطوبت بالا میتواند رشد باکتری و قارچ را تشدید کند. در هر صورت، کم و زیادش ضرر است.
پزشکان توصیه میکنند که برای حفظ سلامتی نوزاد و والدین، میانگین رطوبت اتاق نوزاد، باید بین 30 الی 50 درصد باشد. با استفاده از یک دماسنج-رطوبتسنج، هر دو نیاز به راحتی مرتفع خواهد شد.
سخن نهایی…
در این گفتار، هدف آن بود که علاوه بر اطلاعرسانی درباره دمای مناسب اتاق نوزاد، راهکارهایی را نیز برای حفظ و کنترل این دما، به شما آموزش دهیم. همانطور که در طول مقاله هم به اشاره شد، برای کنترل دمای اتاق مناسب نوزاد، نکات خاصی وجود دارد، از جمله انتخاب لباس مناسب، پتوی مناسب، استفاده از دماسنج و غیره. گفتنی است که تمامی این موارد، جزو اقلام سیسمونی به حساب میآیند.
برای خرید سیسمونی، پیشنهاد ما فروشگاه اینترنتی کارینو کیدز (carinokids.com) است. خرید سیسمونی نه تنها اهمیت زیادی دارد، بلکه بسیار لذتبخش نیز هست. در این یکی دو سال اخیر هم که خرید آنلاین حسابی رونق یافته و اگر شما هم به دنبال خرید آنلاین هستید، ما وبسایت کارینو کیدز را معرفی میکنیم.
کارینو کیدز مرجعی است معتبر برای خرید تمام اقلام سیسمونی، هر چیزی که فکر را کنید، در این وبسایت، بهترین و باکیفیتترینش، نازلترین قیمت به فروش میرسد. در این فروشگاه هم میتوانید برندهای ایرانی را پیدا کنید، هم برندهای خارجی، هم میتوان محصولات را با هم مقایسه کنید، هم کیفیت آنها بررسی کنید و خلاصه اینکه هر نیازی داشته باشید، در کارینو کیدز برطرف خواهد شد. توصیه میکنیم که همین امروز سری به این وبسایت بزنید.
این مقاله یک رپورتاژ تبلیغاتی است و مجله پزشکی سیب هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.