تاریخ ارسال : ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱
ایمپلنت دندان دارای یک پیچ از جنس تیتانیوم می باشد که در داخل استخوان فک قرار می گیرد. بعد از جوش خوردن پیچ با استخوان مانند یک ریشه دندان عمل می کند و تاج دندان را محکم نگه می دارد. ایمپلنت دندان نیز مانند هر درمان دیگری نیاز به مراقبت های قبل و بعد دارد.
ریکاوری بعد از ایمپلنت دندان
کاشت ایمپلنت دندان هم مانند هر عمل جراحی دیگر نیاز به دوره ریکاوری دارد. برای بهبود محل جراحی باید مراقبت های ویژه بعد از جراحی را انجام دهید تا هر چه سریعتر، از داشتن دندان جدید که مشابه دندان طبیعی است، استفاده کنید. همچنین با استفاده از ایمپلنت یک روزه می توانید هر چه سریع تر به مشابه دندان طبیعی خود برسید.
کاشت ایمپلنت دندان یکی روش بسیار موثر برای درمان کسانی است که دندان خود را از دست داده اند. با استفاده از ایمپلنت، یک لبخند زیبا و جذاب دارد. همچنین ایمپلنت دندان جلو ، موجب افزایش اعتماد به نفس می شود. مهمتر از همه ی این موارد بهبود تغذیه و عمل غذا خوردن می گردد.
بعد از گذراندن دوره نقاهت کاشت ایمپلنت دندان می توانید از مواد غذایی که دوست دارید، استفاده کنید. بعد از کاشت ایمپلنت باید طبق یک برنامه غذایی از مصرف برخی غذاها پرهیز کنید. حتما از سه وعده غذایی اعم از صبحانه، ناهار و شام استفاده کنید. سعی کنید طبق برنامه غذایی که پزشک تجویز می کند، عمل کنید تا روند بهبودی سریعتر انجام شود.
خوردن میوه های نرم باعث می شود تا ویتامین ها و مواد مغذی برای بهبودی سریعتر محل جراحی تامین شود. همچنین مصرف شیر که دارای کلسیم فراوانی است، به رشد استخوان و جوش خوردن ایمپلنت کمک شایانی می کند. در هفته اول بعد از ایمپلنت باید از سوپ های نرم و آبگوشت استفاده کنید.
کشیدن سیگار و مصرف نوشیدنی های الکلی تا بهبودی کامل محل کاشت ایمپلنت دندان ممنوع است. کشیدن سیگار باعث می شود در جریان خونرسانی مشکل ایجاد شود، در نتیجه روند بهبودی زخم محل جراحی به کندی انجام می گردد.
بی اشتهایی بیماران بعد از کاشت ایمپلنت دندان
بی اشتهایی در افرادی که جراحی در دهان خود انجام داده اند، امری کاملا طبیعی می باشد. این افراد نگران هستند که مبادا در اثر غذا خوردن، ایمپلنت آسیب ببیند. ترس از وارد شدن آسیب به ایمپلنت، موجب تنش های عصبی در این افراد می شود و بی اشتهایی تشدید می گردد.
برای مدت چند روز بعد از جراحی، غذا خوردن لذت بخش نیست اما بسیار مهم است. غذا خوردن باید به طور مرتب و دقیق انجام شود تا بدن با کمبود مواد مغذی برای بهبود زخم مواجه نشود. خوردن و آشامیدن مرتب باعث موفقیت آمیز بودن نتیجه کاشت ایمپلنت خواهد شد. برای درمان بی اشتهایی می توانید از وعده های غذایی کم حجم ولی در دفعات بیشتر استفاده کنید.
در 24 ساعت اول بعد از کاشت ایمپلنت دندان چه چیزهایی می توان خورد؟
تا مدت زمان 24 ساعت بعد از ایمپلنت دندان ممکن است کمی تورم، خونریزی و التهاب در ناحیه کاشت ایجاد شود. خوردن غذاهای گرم باعث تشدید خونریزی می شوند. تا مدت یک ساعت بعد از کاشت ایمپلنت، نباید چیزی خورد. بعد از برداشتن اسفنج ها و گازهای اطراف محل کاشت ایمپلنت می توانید، غذا خوردن را طبق برنامه غذایی تجویز شده توسط دندانپزشک آغاز کنید.
- خوردن بعد از ایمپلنت را با نوشیدن آب خنک شروع کنید.
- مصرف نوشیدنی های غیر قندی خنک مشکلی ایجاد نمی کند.
- تا چند ساعت بعد از کاشت ایمپلنت، نباید از نوشیدنی های گرم استفاده کنید.
- برای 24 ساعت ابتدایی بعد از کاشت، از غذاهای نرم یا میکس شده که زیاد داغ، تند و سرد نباشد، استفاده کنید.
- در مدت 24 تا 48 ساعت اولیه برای خوردن مایعات و نوشیدنی ها از نی استفاده نکنید. استفاده از نی باعث شل شدن لخته های خونی ایجاد شده در اطراف ایمپلنت می شود، در نتیجه لثه خونریزی می کند.
- از مصرف میوه ها و غذاهایی که نیاز به جویدن و گاز زدن دارند، خودداری کنید.
رژیم غذایی بعد از کاشت ایمپلنت دندان
- آب خنک
- آبمیوه های بدون قند
- شیر
- سوپ خیلی سبک
- سوپ خامه
- چای و قهوه
- بستنی
- غذاهای آبکی که نیازی به جویدن زیاد نداشته باشد.
- میوه های نرم مانند گلابی، موز، انبه، هلو
10-از مصرف میوه هایی مانند توت فرنگی و یا تمشک که دارای دانه های ریز هستند پرهیز کنید.
- پوره میوه ها
- سبزیجات بخارپز شده
- تخم مرغ آب پز رنده شده
- ماهی آب پز
- انواع سوپ با تکه های گوشت چرخ شده یا مرغ ریش ریش شده
- توفو
- نان های نرم
- مافین
- غلات، گندم و جو دوسر پخته شده
- ماست
- پوره سیب زمینی
بعد از کاشت ایمپلنت دندان می توانید از غذاهای سبک، نرم و پوره شده استفاده کنید. برای سرعت بخشی دوره بهبودی آب زیادی بنوشید. تامین آب مورد نیاز بدن ، موجب تقویت سیستم ایمنی و تسریع در روند بهبودی محل جراحی می شود. برای کوتاه شدن دوره نقاهت از غذاهای مقوی و دارای انواع ویتامین و مواد معدنی استفاده کنید.
بعد از کاشت ایمپلنت چه چیزهایی نباید خورد؟
بعد از کاشت ایمپلنت دندان تا بهبودی کامل محل جراحی، نباید از غذاهای سخت و سفت که نیاز به جویدن زیاد دارند، استفاده کرد. مدت زمان یک الی دو هفته دهان بیمار بسیار حساس می باشد و مراقبت های بیشتری نیاز دارد . تا پایان دوره بهبودی و جوش خوردن ایمپلنت نباید از مواد غذایی استفاده کنید که نتیجه را به خطر بیندازد. برای مراقبت از ایمپلنت، خوردن مواد غذایی زیر تا جوش خوردن کامل ایمپلنت ممنوع می باشد:
- نوشابه های شیرین و گازدار
- قند
- آب نبات
- آجیل
- تافی
- شیرینی ها
- مرکبات
- گوجه فرنگی
- چیپس
10-کلوچه
11-فندق و دانه های دیگر
- میوه های خشک
- آدامس
- مواد خوراکی چسبنده
- غذاهای خیلی داغ یا خیلی سرد
- خوراکی های تند
- نوشیدنی های الکلی
- تخمه موجب وارد شدن فشار به محل جراحی شده و درد و عفونت ایجاد می شود.
- شربت ها: مصرف شربت ها که خاصیت اسیدی دارند موجب ایجاد درد و سوزش محل جراحی می شوند.
وجود پروتئین در رژیم غذایی بعد از کاشت ایمپلنت
پروتئین موجود در رژیم غذایی بعد از کاشت ایمپلنت دندان در روند بهبودی محل جراحی بسیار تاثیرگذار می باشد. پروتئین برای مبارزه با عفونت، ساخت و ترمیم بافت آسیب دیده مورد نیاز است. در روز اول بعد از ایمپلنت می توان از آبگوشت ولرم رو به سردی استفاده کرد. در این مرحله نباید از گوشتی که نیاز به جویدن دارد، مصرف کرد.
در روزهای بعد از ایمپلنت می توانید از منابع پروتئینی مانند تخم مرغ، لبنیات، لوبیای پخته شده و له شده استفاده کنید. به مرور و بهتر شدن محل زخم جراحی می توان از گوشت های چرخ شده و کاملا پخته و نرم شده استفاده کرد.
تا چه زمانی باید از غذاهای نرم استفاده کرد؟
هر چه مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت دندان بیشتر باشد و فشار کمتری به ایمپلنت وارد شود، استحکام ایمپلنت بیشتر می شود. برای تشکیل استخوان در اطراف پایه ایمپلنت، زمان لازم است. بعد از گذشت حدود 3 هفته می توانید به رژیم غذایی قبلی خود برگردید. اما لازم است بدانید تا مدت 3 الی 4 ماه نباید با دندان های سمت ایمپلنت غذاهای سفت را بجوید.
این مقاله یک رپورتاژ تبلیغاتی است و مجله پزشکی سیب هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.