مجله پزشکی-سلامت ایرانیان آمریکا
ads

جراحی رباط صلیبی چگونه انجام می شود؟ روش درمان، عوارض، هزینه

تاریخ ارسال : ۱۱ مهر ۱۴۰۰

جراحی رباط صلیبی چگونه است؟

جراحی رباط صلیبی یکی از روش های درمانی پارگی رباط صلیبی قدامی و خلفی است. رباط یکی از انواع بافت های داخل زانو است که وظیفه اتصال دو استخوان به یکدیگر را بر عهده دارد. متاسفانه رباط های زانو به دلیل انجام فعالیت های ورزشی شدید، دویدن، پرش و… در معرض پارگی یا کشیدگی قرار دارند. پارگی و کشیدگی رباط صلیبی ممکن است در برخی موارد تنها به روش جراحی درمان شود. به همین علت در این مطلب به بررسی اینکه جراحی رباط صلیبی چگونه انجام می شود می پردازیم.

رباط صلیبی چیست و در اثر چه عواملی دچار آسیب می شود؟

رباط یکی از انواع بافت های مفصل زانو است که ساختاری شبیه به طناب دارد. رباط ها معمولاً از کلاژن ساخته می شوند و از استحکام بالایی برخوردار هستند. به طور کلی مفصل زانو از چهار رباط مهم تشکیل شده است. تمامی این رباط ها با اتصال استخوان ها به یکدیگر باعث افزایش استحکام مفاصل زانو می شوند. زانو از دو رباط صلیبی قدامی و خلفی تشکیل شده است. رباط صلیبی قدامی یکی از مهم ترین رباط های مفصل زانو است که در معرض آسیب های شدیدی قرار دارد. در واقع بیشتر افراد در ناحیه رباط صلیبی قدامی دچار پارگی یا کشیدگی می شوند. عوامل متعددی هستند که باعث پارگی رباط صلیبی می شوند که عبارتند از:
1. تصادفات شدید
2. ورزش هایی چون فوتبال، والیبال، بسکتبال، تنیس
3. تغییر جهت ناگهانی
4. ایستادن سریع و ناگهانی
5. راه رفتن به شیوه اشتباه
6. ضربه مستقیم به زانو

جراحی رباط های صلیبی چگونه انجام می شود؟

در صورتی که میزان آسیب دیدگی یا پارگی رباط صلیبی شدید باشد، پزشکان از جراحی برای درمان استفاده می کنند. جراحی رباط صلیبی توسط جراحان ارتوپدی انجام می شود. در مرحله اول ابتدا به تشخیص نوع رباط صلیبی (قدامی یا خلفی) می پردازند. سپس با توجه به نوع رباط، برای جراحی رباط صلیبی اقدام می کنند. در طی جراحی از یک بافت جایگزین برای درمان پارگی رباط ها استفاده می کنند. در بیشتر موارد این بافت پیوند از تاندون خود فرد است. در ابتدا رباط آسیب دیده را از زانو خارج می کنند و بافت جایگزین را با استفاده از پیچ به استخوان ها متصل می کنند. معمولاً تاندون یا بافت پیوندی از تاندون زانو، ران یا همسترینگ یا تاندون آلوگرافت گرفته می شود.

 

جراحی رباط صلیبی چگونه انجام میشود؟

 

مراقبت های بعد از عمل رباط صلیبی

طبق نتایج به دست آمده بیشتر از 90 درصد افراد از جراحی رباط صلیبی راضی بوده و به نتایج موفقیت آمیزی دست پیدا کرده اند؛ اما بهتر است برای کوتاه شدن دوران نقاهت و کاهش عوارض جراحی به مراقبت ها و توصیه های پزشک ارتوپد توجه شود. مراقبت های بعد از جراحی رباط صلیبی عبارتند از:
1. زانوی جراحی شده باید در راستای بدن قرار بگیرد. برای این کار می توان از بالشت برای بالا آوردن زانو استفاده کرد. بالشت باید دقیقا زیر ساق پا قرار بگیرد.
2. داروهای تجویز شده توسط پزشک متخصص باید مطابق با دستور و در اسرع وقت مصرف شود.
3. مهم ترین کار بعد از جراحی رباط صلیبی، فیزیوتراپی است. بیمار باید بعد از جراحی زیر نظر یک فیزیوتراپ قرار بگیرد و حرکات اصلاحی مناسبی را برای افزایش دامنه حرکت و بهبود هر چه سریع تر بیماری انجام دهد.
4. بهتر است تا یک هفته بعد جراحی رباط صلیبی از خیس کردن پانسمان پرهیز شود.
5. تا 4 ماه بعد از جراحی تعویض مفصل زانو از انجام فعالیت های سنگین روزانه، ورزش های شدید، بلند کردن اجسام سنگین و راه رفتن به مدت طولانی پرهیز شود.
6. بیماران بعد از جراحی باید در طی یک دوره زمانی مشخص تحت نظر پزشک قرار بگیرند. بیماران باید در صورت داشتن عوارض شدید بعد از جراحی به پزشک متخصص مراجعه کنند. ویزیت بیمار توسط پزشک متخصص از بروز عوارض جدی جلوگیری کرده و باعث کوتاه شدن طول درمان می شود.

جراحی رباط صلیبی چگونه است است؟

در صورت داشتن چه علائمی بعد از جراحی باید به پزشک متخصص مراجعه شود؟

ممکن است جراحی رباط صلیبی با عوارضی همراه باشد که در صورت عدم درمان برای بیمار کمی خطرساز باشد. به همین علت بیمار باید در صورت داشتن علائمی چون خونریزی محل جراحی، درد غیر قابل تحمل، ایجاد ورم، قرمزی، تب شدید، کبودی یا تیره شدن انگشتان پا و ساق و… بعد از جراحی به متخصص ارتوپد مراجعه کند.

چه روش هایی به غیر از جراحی رباط صلیبی برای درمان وجود دارد؟

شدت آسیب دیدگی رباط صلیبی تعیین کننده نوع درمان آن است. در صورتی که میزان آسیب دیدگی رباط صلیبی شدید نباشد، می توان از روش های غیر جراحی مانند فیزیوتراپی، ورزش کردن، استراحت، رعایت تغذیه، استفاده از زانو بند، بانداژ، کمپرس یخ و… برای درمان استفاده کرد؛ اما اگر شدت آسیب دیدگی رباط صلیبی شدید باشد و باعث پارگی رباط شود، تنها از روش جراحی برای درمان استفاده می شود.

جراحی رباط صلیبی با چه عوارضی همراه است؟

1. ممکن است فرد بعد از جراحی در ناحیه زانو و استخوان های اطراف آن احساس درد کند.
2. درصد بسیار ناچیزی از افراد بعد از جراحی رباط صلیبی قدامی در محل جراحی دچار عفونت می شوند.
3. در مواردی ممکن است بیماری بعد از جراحی دچار خون ریزی شود.
4. در بیشتر موارد فرد بعد از جراحی دچار محدودیت حرکتی می شود. البته این عوارض با ترمیم محل آسیب دیده و فیزیوتراپی از بین می روند.

هزینه جراحی رباط صلیبی چقدر است؟

هزینه جراحی رباط صلیبی به عوامل متعددی بستگی دارد. معمولاً میزان آسیب دیدگی، محل پارگی، روش جراحی، تجربه و مهارت جراح، مخارج بیمارستان و داروها تعیین کننده هزینه جراحی رباط های صلیبی هستند. بهتر است برای اطلاع دقیق از هزینه جراحی به صورت حضوری به مطب جراح مورد نظر مراجعه شود. جراح بعد از تعیین محل پارگی و شدت آسیب دیدگی هزینه مورد نیاز برای جراحی را تعیین می کند.

 

جراحی رباط صلیبی چگونه است است؟

 

مراجعه به پزشک

در این مطلب به بررسی اینکه جراحی رباط صلیبی چگونه انجام می شود پرداختیم. جراحی رباط صمی‌شودر صورت درمان نشدن باعث اختلال در راه رفتن، عدم تعادل و بروز بیماری هایی چون آرتروز می شود. به همین علت بهتر است در اسرع وقت برای درمان پارگی رباط صلیبی یا کشیدگی آن اقدام شود. انتخاب یک جراح با تجربه و ماهر در زمینه جراحی رباط نقش موثری در نتایج جراحی دارد. به همین علت بهتر است از یک جراح و متخصص ارتوپد برای درمان کمک گرفته شود. دکتر مصطفی شاهرضایی متخصص ارتوپد و فلوشیپ جراحی زانو یکی از پزشکان با تجربه و کاردان در زمینه درمان انواع بیماری های مفصلی است. شما می توانید با مراجعه حضوری به مطب ایشان برای درمان پارگی رباط صلیبی اقدام کنید.

آدرس سایت ایشان : https://dr-shahrezaie.com

پیج اینستاگرام : https://www.instagram.com/dr_shahrezaei

آدرس و تلفن مطب :

مطب 1
آدرس: تهران – خیابان پاسداران – چهارراه پاسداران – پلاک 492 – ساختمان 370 – واحد 14

تلفن: 22571658 – 22573339

ویزیت: یکشنبه و چهارشنبه از ساعت 17:30 الی 20

 

مطب 2
آدرس: تهران – خیابان پیروزی – روبروی پمپ بنزین سلیمانیه – ساختمان بانک شهر – طبقه 1 – واحد 4 – پلاک 766

تلفن: 33259670 – 33259671

ویزیت: شنبه و دوشنبه از ساعت 17:30 الی 20

این مقاله یک رپورتاژ تبلیغاتی است و مجله پزشکی سیب هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.

کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

ارسال نظر

Comments are closed.