تاریخ ارسال : ۱۶ شهریور ۱۴۰۰
تخت بیمارستانی به انواعی از تخت ها که از آنها برای استراحت بیمار در بیمارستان ها، مراکز درمانی مختلف و یا حتی منازل استفاده می شود گفته می شود. بیماران ممکن است تحت شرایط مختلف نیاز به نوع خاصی از تخت بیمارستانی داشته باشند. به همین منظور انواع مختلفی از تخت های بیمارستانی با توجه به شرایط و موقعیت بیمار تولید و وارد بازار شده است. در این مطلب به معرفی و بررسی انواع تخت بیمارستانی به طور کامل برای خرید و انتخاب شما پرداخته شده است.
تخت بیمارستانی
تخت بیمارستانی در انواع متنوعی در بازار وجود دارد که بسته به شرایط بیمار و همچنین بودجه مورد نظر می توان به خرید هر یک از آنها پرداخت. در ادامه به انواع مختلف تخت های بیمارستانی، ویژگی های تخت بیمارستانی و نکات مورد نیاز برای خرید این نوع تخت ها پرداخته شده است. البته هر یک از انواع تخت های بیمارستانی نیاز به استفاده و نوع نگهداری خاصی داشته که خریدار باید از آنها آگاه باشد.
انواع تخت بیمارستانی بر اساس تعداد شکن های تخت
حتما در بیمارستان ها و درمانگاه ها و سایر مراکز درمانی مشاهده کرده اید که بسیاری از تخت ها در قسمت سر و یا پاهای بیمار قابلیت تغییر زاویه را دارند. این تغییر در زاویه تخت باعث می شود تا بیمار احساس راحتی بیشتری داشته باشد. چهار نوع تخت بیمارستانی بر اساس تعداد شکن ها و یا قسمت های تغییر زاویه وجود دارد که شامل موارد زیر می گردد:
تخت بیمارستانی تک شکن: در این نوع از تخت های بیمارستانی یک قسمت تغییر زاویه در قسمت فوقانی تخت وجود دارد که باعث می شود امکان بالا و یا پایین آوردن سر بیمار وجود داشته باشد. این قابلیت کمک می کند تا بیمار بتواند برای غذا خوردن، نوشیدن آب، مطالعه و حرف زدن با دیگران احساس کاملا راحتی داشته باشد.
تخت بیمارستانی دو شکن: در تخت های بیمارستانی دو شکن، از دو قسمت تغییر زاویه یکی در قسمت بالا و دیگری در قسمت پای بیمار استفاده شده است. این تخت ها می تواند مناسب افرادی که دچار شکستگی در پای خود شده اند مناسب باشد.
تخت بیمارستانی سه شکن: تخت های سه شکن دارای سه قسمت تغییر زاویه هستند و نوع پیشرفته ای از تخت های بیمارستانی محسوب می شوند. علاوه بر قیمت سر و پا، یک شکن هم در مرکز تخت وجود دارد که برای بیمارانی که نیاز به استراحت طولانی مدت دارند بسیار مناسب است.
تخت بیمارستانی چهار شکن: در صورتی که بیمار نیاز به استراحت مطلق داشته باشد باید از تخت های بیمارستانی چهار شکن استفاده نمود. تعداد شکن های بیشتر در این تخت ها موجب راحتی بیشتر بیمار شده و در بهبودی هر چه زودتر وی تاثیر دارد. بیمارانی که در قسمت کمر یا لگن دچار شکستگی هستند بهتر است از تخت های چهار شکن استفاده کنند.
انواع تخت بیمارستانی بر اساس مکانیزم عمل
تخت های بیمارستانی بر اساس نوع سیستمی که می توان تخت را کنترل کرد نیز دسته بندی می شوند. در این دسته بندی سه نوع کلی تخت های دستی، نیمه اتوماتیک و فول اتوماتیک وجود دارد:
تخت بیمارستانی مکانیکی (دستی): مکانیسم حرکت دادن قسمت های تغییر زاویه در این نوع از تخت ها به صورت دستی انجام می گیرد. به این گونه که یک اهرم در قسمت زیرین تخت تعبیه شده است که برای تغییر وضعیت باید از آن استفاده کرد. همچنین تغییر دادن ارتفاع این نوع از تخت ها نیز به صورت دستی است. تخت بیمارستانی مکانیکی در واقع از ساده ترین نوع تخت ها هستند اما برای بیمارانی که امکان تحرک و تنظیم کردن این اهرم دستی را ندارند مناسب نمی باشد.
تخت بیمارستانی نیمه اتوماتیک: در این نوع از تخت ها می توان قسمت سر و پای بیمار را به صورت برقی و اتوماتیک تغییر داد. اما امکان تغییر ارتفاع تخت به صورت برقی وجود ندارد و این کار به صورت دستی انجام می گیرد.
تخت بیمارستانی فول اتوماتیک: در تخت های بیمارستانی تمام اتوماتیک، امکان تغییر دادن تمام وضعیت های تخت به صورت برقی وجود دارد. در این نوع از تخت ها از یک یا چند موتور در قسمت زیرین تخت استفاده شده است. بیمار می تواند با فشار دادن دکمه ای که در پیش رویش قرار دارد، قسمت سر و پاهای خود را تنظیم نماید. همچنین ارتفاع تخت نیز توسط خود بیمار قابل تنظیم است.
انواع تخت بیمارستانی بر اساس کاربرد
تخت های بیمارستانی بر اساس عملکرد و کاربردی که دارند نیز دسته بندی می شوند. تنوع تخت های بیمارستانی در این طبقه بندی بسیار زیاد است. از جمله این تخت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تخت جراحی
تخت های جراحی به گونه ای طراح شده اند که در حین انجام عمل توسط جراح، امکان تغییر وضعیت بخش های مختلف بدن بیمار وجود داشته باشد. ساختار این تخت ها به نحوی است که سطوح متحرکی در آنها وجود دارد و همچنین ساپورت کردن کل بدن بیمار نیز امکان پذیر است. جا به جایی بیمار با استفاده از این تخت ها بسیار ساده است و وجود چرخ های گردان در آنها باعث راحت تر شدن جا به جایی می گردد.
تخت ژنیکولوژی یا تخت زایمان
برای داشتن زایمان طبیعی نیاز است تا فرد در پوزیشن خاصی قرار گرفته تا عملیات زایمان به راحتی انجام گیرد. تخت های زایمان دارای سه بخش مختلف تکیه گاه، محل نشستن و دراز کشیدن هستند و همچنین مکانی برای قرار دادن پاهای فرد در نظر گرفته شده است.
البته تخت های زایمان نیز در انواع مختلفی وجود دارند و ممکن است امکانات و آپشن های متنوعی در آنها وجود داشته باشد. تشک هوا، ظروف مخصوص جمع آوری مایعات فیزیولوژیک، جای دست بیمار و … از جمله مواردی است که می تواند در یک تخت ژنیکولوژی وجود داشته باشد.
تخت اورژانس
طراحی و ساختار تخت اورژانس به گونه ای است که امکان جا به جایی و حرکت دادن سریع آن وجود داشته باشد. در این نوع از تخت ها از چرخ های بزرگتری نسبت به سایر تخت های بیمارستانی استفاده شده است. همچنین این تخت ها دارای محافظ هایی در کناره ها هستند تا در حین جا به جایی سریع، مشکلی برای بیمار ایجاد نگردد. تخت اورژانس دارای امکانات مختلفی مانند ضربه گیر، کمربند مخصوص نگهداری بیمار و کپسول اکسیژن می باشد تا در مواقع اورژانسی از آنها استفاده شود.
تخت معاینه
تخت معاینه، یکی از انواع تخت بیمارستانی است که معمولا دارای ساختار ساده ای بوده و در درمانگاه های مختلف مشاهده می شود. این تخت ها عموما از دو شکن برخوردار هستند و معمولا به صورت مکانیکی یا دستی تهیه می شوند. برای انجام معاینات ساده پزشکی از این نوع تخت بیمارستانی استفاده می گردد.
تخت CPR
این نوع از تخت ها برای بیمارانی که مشکلات قلبی دارند مورد استفاده قرار می گیرد. دلیل این امر عدم رسانا بودن این تخت ها است. بیمارانی که دچار ایست قلبی می شوند برای احیا نیاز به دستگاه الکتروشوک دارند و در صورتی که تخت هم رسانای الکتریسیته باشد امکان اتصالی وجود خواهد داشت. همچنین با توجه به این که برای وارد کردن شوک به بیمار نیروی زیادی وارد می گردد، نیاز است تا تخت های سی پی آر دارای مقاومت بالایی باشند. در بخش مراقبت های ویژه و اورژانس های بیمارستان معمولا این نوع از تخت ها به چشم می خورد.
تخت های ICU و CCU
بیمارانی که در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان ها هستند، باید از تخت هایی استفاده کنند که آسایش آنها را فراهم سازد. تخت ICU و CCU معمولا از جنس پلاستیک ساخته شده اند و موتورهای ستونی مختلف در آنها به کار رفته است. این نوع از تخت ها هم برای بیمار احساس آرامش و راحتی مناسبی را فراهم می کنند و هم استفاده راحتی را برای پرستاران و کادر درمان امکان پریر می سارند. نظافت این نوع از تخت های بیمارستانی بسیار ساده و بدون دردسر می باشد.
تخت اطفال
تخت های اطفال دارای نرده های محکمی در اطراف خود هستند و ساختار آنها به گونه ای است که از استحکام بالایی برخوردار می باشند. این نوع از تخت ها در انواع تخت های تک شکن، دو شکن و سه شکن وجود داشته و بسته به وضعیت کودک امکان استفاده از هر یک وجود خواهد داشت.
چند نکته مهم در هنگام خرید تخت بیمارستانی
در هنگام خرید انواع تخت بیمارستانی باید نکات بسیاری را مورد توجه قرار داد. ابعاد و وزن تخت، بسته به وزنی که بیمار دارد اهمیت بسیار زیادی دارد. همچنین الکتریکی و یا مکانیکی بودن تخت بیمارستانی از دیگر نکاتی است که در هنگام خرید باید آن را مورد توجه قرار داد. بسیاری از فاکتورهایی که یک تخت بیمارستانی باید داشته باشد بسته به نوع مشکل بیمار دارد و حتما باید تختی را خریداری کرد که بیمار در آن احساس راحتی داشته و در طولانی مدت دچار مشکل نشود.
این مطلب یک رپورتاژ تبلیغاتی بوده و محتوای آن توسط سایت تبلیغ کننده تهیه گردیده است. مجله پزشکی سلامتی سیب هیچ مسئولیتی در قبال این محتوا تبلیغاتی ندارد.