مجله پزشکی-سلامت ایرانیان آمریکا
ads

 خاصیت عناب برای سرماخوردگی و سرفه کودکان

تاریخ ارسال : ۲۲ آبان ۱۴۰۲

خاصیت عناب برای سرماخوردگی و سرفه کودکان

اپیدمی شدن بیماری‌های ویروسی نظیر سرماخوردگی و آنفولانزا برای تمامی افراد به یک چالش بزرگ تبدیل شده است. این بیماری‌ها با سرد شدن هوا و تغییرات فصلی شایع‌تر می‌شوند و درمان‌های دارویی و درمان‌های سنتی متعددی برای کاهش علائم این بیماری‌ها به کار گرفته می‌شود. از آنجا که کودکان و نوزادان گروه‌های حساس جامعه هستند در نتیجه نمی‌توان از دارو‌های شیمیایی برای آن‌ها استفاده کرد.

از این رو بهتر است درمان‌های سنتی بدون عوارض را برای درمان و پیشگیری از بیماری‌های ویروسی به کار گرفت. یکی از این درمان‌های سنتی و رایج استفاده از عناب است. عناب میوه‌ای کوچک شبیه به خرما است که برای درمان علائم و نشانه‌های سرماخوردگی بسیار مفید است. خاصیت عناب به قدری زیاد است که متخصصان طب سنتی از آن برای درمان دیابت، مشکلات کبد، افسردگی، اضطراب، استرس، تقویت سیستم ایمنی و… استفاده می‌کنند.

آشنایی با خاصیت عناب در درمان سرماخوردگی

قبل از آشنایی با خاصیت عناب بهتر است ابتدا این میوه را بشناسیم. میوه عناب در مناطق شرقی ایران و سایر کشور‌های جنوب اروپا، جنوب چین، هند و پاکستان کشت می‌شود. این میوه بومی مناطق گرم و خشک است و شکل ظاهری آن مانند خرما چروکیده و مایل به قهوه‌ای است. میوه عناب هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان دارای خواص متعددی است. از قدیم الایام این میوه برای درمان سرماخوردگی استفاده می‌شود و می‌تواند علائم سرفه را کاهش دهد.

افرادی که روزانه دو یا چند عناب مصرف می‌کنند انواع ویتأمین‌های مورد نیاز بدن بخصوص ویتأمین c را دریافت می‌کنند در نتیجه کمتر دچار بیماری‌های ویروسی از قبیل سرماخوردگی می‌شوند.

خاصیت عناب برای سرماخوردگی کودکان

خاصیت عناب برای سرماخوردگی کودکان بیشتر از بزرگسالان است. از آنجایی که کودکان بدن حساسی دارند در نتیجه بیشتر در معرض بیماری‌های ویروسی قرار می‌گیرند. عناب سرشار از ویتأمین C است و می‌تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در درمان سرماخوردگی مفید واقع شود.

برای پیشگیری از بیماری‌های ویروسی باید روزانه ۵ عدد عناب در میان وعده کودکان قرار داده شود. این میوه علاوه بر ویتأمین c غنی از ویتأمین A و پتاسیم است. ویتأمین C و A آنتی اکسیدان‌های طبیعی هستند که قادر هستند با رادیکال‌های آزاد مبارزه کنند و ایمنی بدن کودکان را بالا ببرند و سلامت او را تأمین کنند.

ویتأمین‌های موجود در عناب باعث تقویت و سلامت دستگاه گوارش کودکان می‌شوند و ایمنی بدن آن‌ها را افزایش می‌دهد. این میوه با تقویت استخوان‌ها کمک می‌کند تا سلامت کودک حفظ شود. از دیگر فواید عناب تسکین سرفه است.

خاصیت عناب برای نوزادان

نوزادان در دسته گروه‌های پر خطر قرار دارند که اگر به بیماری سرماخوردگی یا آنفولانزا مبتلا شوند نمی‌توان از دارو‌های شیمیایی برای آن‌ها استفاده کرد. خاصیت عناب در طب سنتی برای نوزادان ثابت شده است. البته لازم به ذکر است مصرف عناب باید تحت نظر دکتر تغذیه در نوزادان انجام شود.

عناب می‌تواند مشکلات نوزادان از قبیل خشکی سینه و سرفه‌های خشک را بهبود ببخشد. از نظر بهترین دکتر طب سنتی در تهران مصرف عناب برای نوزادان باید با احتیاط انجام شود و مقدار مصرف و نحوه مصرف را دکتر تغذیه با توجه به سن نوزاد مشخص کند.

خاصیت عناب برای سرفه

خاصیت عناب در درمان سرفه کودکان و نوزادان هم در طب سنتی مورد تأیید است. این میوه نوعی ملین طبیعی است و به درمان سرفه‌های خشک و شدید کمک می‌کند. کودکانی که در اثر سرماخوردگی دچار سرفه و گلودرد شده‌اند می‌توانند با نظر پزشک دمنوش این میوه برای درمان سرفه و گلو درد‌های مقاوم به درمان استفاده کنند. این میوه خلط‌آور است و به سرعت عفونت ناشی از سرماخوردگی را درمان می‌کند.

خاصیت عناب

نحوه مصرف عناب در درمان سرماخوردگی و سرفه کودکان

خاصیت عناب در درمان سرماخوردگی و سرفه کودکان به نحوه‌ی مصرف آن بستگی زیادی دارد.

  • برای کاهش سرفه در کودکان بهترین نوع مصرف جوشانده‌ی عناب است. شما می‌توانید با نظر دکتر تغذیه مقداری عناب را با آب بجوشانید و پس از غلیظ شدن مخلوط را صاف کنید و در روز چند بار مصرف کنید.

  • گلودرد و سرفه صبحگاهی با مصرف عناب بهبود پیدا می‌کند. می‌توانید چند دانه عناب را یک شب قبل در آب خیس کنید و صبح آن را مصرف کنید.

  • شربت عناب هم برای درمان سرفه بسیار مؤثر است. شما می‌توانید عناب را با آب بپزید و آن را له کنید مایع را صاف کنید و مقداری عسل به آن اضافه کنید. می‌توانید هنگام مصرف شربت را با آب سرد حل و مصرف کنید.

  • اگر می‌خواهید عناب هم سرفه و هم سایر علائم سرماخوردگی از قبیل خلط را درمان کند باید به این میوه آویشن شیرازی، پونه کوهی، گل پنیرک، گل ختمی، قدومه شیرازی‌، بارهنگ را اضافه کنید. ترکیب این مواد و مصرف آن مانند یک آنتی بیوتیک عمل می‌کند و تا هفت روز نتیجه آن دیده می‌شود.

  • شما می‌توانید عناب را با آب بجوشانید و آن را با عسل ترکیب کنید و برای گرفتگی صدا و سرفه روزانه سه تا چهار استکان از این معجون را میل کنید.

  • می‌توانید عناب را با دانه‌ی به، تخم بارهنگ، سپستان و نشاسته مخلوط و دم کنید و قبل از خواب آن را مصرف کنید. این ترکیب برای درمان سرفه‌های خشک بسیار مؤثر است.

  • شما می‌توانید عناب را بجوشانید و با چوب دارچین آن را بکوبید و برای درمان سرفه آن را مصرف کنید.

  • می‌توانید عناب را با یک قاشق مرباخوری پودر گل ختمی، سه عدد انجیر، نصف قاشق پودر آویشن با یک لیوان آب جوش بجوشانید و سه بار در روز آن را مصرف کنید.

  • عناب را به صورت نیم کوب با آویشن و آب ترکیب کنید و آن را بجوشانید و هر ۸ تا ۱۲ ساعت آن را مصرف کنید.

جمع‌بندی

میوه عناب به شکل خرما است. این میوه داری خواص مختلفی برای کودکان و بزرگسالان است. بیشترین خاصیت عناب برای درمان سرماخوردگی و سرفه‌های خشک در کودکان است. این میوه دارای ویتأمین‌های A و C است و در درمان بیماری مختلفی از قبیل دیابت، برطرف‌کننده یبوست؛ بهبود سلامت قلب، کاهش استرس و اضطراب، کمک به لاغری و حفظ وزن و… مؤثر است. قبل از هر گونه درمان خانگی حتما ابتدا با پزشک متخصص کودکان مشاوره بگیرید. دکتر پیج سایت جستجوی پزشکان (www.doctorpage.info) با معرفی بهترین پزشکان و متخصصان شما را در زمینه جستجوی پزشکان می تواند کمک کند.

عناب در طب سنتی بدون عوارض است و مصرف آن برای گروه‌های سنی مختلف با نظر پزشک بی‌خطر است. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد انواع بیماری‌ها و تغذیه مناسب می‌توانید به سایت مجله سیب مراجعه کنید. این سایت تمام مطالب پزشکی و بهداشتی را با هدف افزایش آگاهی عمومی افراد در سراسر جهان قرار می‌دهد.

این مقاله یک رپورتاژ تبلیغاتی است و مجله پزشکی سیب هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.

کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

ارسال نظر

Comments are closed.