مجله پزشکی-سلامت ایرانیان آمریکا
ads

لیپوساکشن چیست؟ چه کاربردهایی دارد؟

تاریخ ارسال : ۰۵ دی ۱۴۰۱

لیپوساکشن نوعی عمل زیبایی است که در آن چربی‌هایی که ظاهراً نمی‌توان با ورزش و رژیم غذایی از شرشان راحت شد، برداشته می‌شوند. معمولاً یک جراح زیبایی این عمل را برای بالای ران‌ها، شکم، ران‌ها، باسن، کمر، بازوها و زیر چانه یا صورت انجام خواهد داد تا شکل این قسمت‌ها را بهبود بخشد. اما می‌توان لیپوساکشن را همراه با انواع عمل‌های پیکرتراشی، مانند کوچک کردن سینه، جراحی زیبایی شکم و… نیز انجام داد.

لیپوساکشن چیست؟

لیپوساکشن یک عمل جراحی برای برداشتن چربی است. این عمل سلول‌های چربی (آدیپوسیت‌ها) را که در قسمتی از بدن که می‌خواهید بهبود یابد چربی‌ها را ذخیره می‌کنند به طور دائم از بین می‌برد. لیپوساکشن کمک می‌کند تا چربی‌هایی که در برابر ورزش و رژیم غذایی مقاوم هستند، از بین بروند.

انواع لیپوساکشن کدامند؟

انواع لیپوساکشن بسته به محل و میزان چربی‌هایی که باید برداشته شوند، عبارتند از:

  1. لیپوساکشن تامسنت (Tumescent): این نوع عمل رایج‌ترین نوع لیپوساکشن است و در آن محلولی (ترکیب آب و نمک) در زیر ناحیه‌ی مدنظر تزریق می‌شود. این محلول بعد از تزریق شدن باعث تورم می‌گردد که روی این ناحیه‌ی متورم برش‌های کوچکی برای ورود کانولا ایجاد می‌شود. این کانولا به یک پمپ مکنده (ساکشن) متصل است که چربی و مایعات اضافی را از بدن خارج می‌کند.
  2. لیپوساکشن با کمک لیزر: در لیپوساکشن با کمک لیزر که LAL نیز نامیده می‌شود، از لیزر پرتوان استفاده می‌شود که به شکسته شدن چربی‌ها کمک می‌کند. در این نوع عمل، جراح رشته‌های لیزر را وارد محل مورد نظر می‌کند و لیزر فعال می‌شود تا چربی و مایعات اضافی را تجزیه کند. بعد از اینکه این چربی‌ها تجزیه شدند، با کمک کانولا خارج می‌شوند.
  3. لیپوماتیک: لیپوماتیک که با نام لیپوساکشن با کمک نیرو یا لیپوساکشن به روش پال (PAL) نیز شناخته می‌شود، عملی است که معمولاً درد کمتری نسبت به انواع دیگر دارد و در آن از یک کانولای لرزش‌دار برای خارج کردن چربی اضافی استفاده می‌شود. جراحی لیپوماتیک انواع مختلفی دارد اما پزشکان بهترین نوع آن را لیپوماتیک شکم می‌شناسند که در طی آن چربی‌های که در صورت کاهش وزن نیز حذف نمیشوند، قابل رفع هستند و افراد طی این جراحی شکم صاف و تختی خواهند داشت.
  4. لیپوساکشن با کمک امواج اولتراسوند: در لیپوساکشن با کمک امواج اولتراسوند که UAL نیز نامیده می‌شود، از یک کانولای دارای قدرت اولتراسوند برای آب کردن چربی‌های اضافی استفاده می‌شود و این امر باعث می‌شود که مکش چربی‌ها راحت‌تر صورت گیرد. این عمل معمولاً برای نواحی دارای چربی بافتی متراکم استفاده می‌شود و همچنین برای قسمت‌هایی که قبلاً لیپوساکشن روی آن‌ها انجام شده است نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای چه قسمت‌هایی از بدن می‌توان از لیپوساکشن استفاده کرد؟

  • شکم، جلوی شکم یا قسمت کمر
  • بالای ران یا پهلوها (لاو هندل یا Flank)
  • کمر یا سینه
  • صورت، گونه‌ها، چانه یا گردن
  • باسن
  • داخل زانو، ساق پا یا مچ پا
  • ران‌ها
  • بازوها

کاربردهای دیگر لیپوساکشن چیست؟

اگرچه لیپوساکشن یک عمل زیبایی است و برای پیکرتراشی استفاده می‌شود، اما می‌تواند برای درمان برخی از مشکلات نیز مورد استفاده قرار گیرد. برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • لنف ادم: مشکلی طولانی‌مدت و مداوم که در آن مایعات اضافی به نام لنف در داخل بافت‌ها، مخصوصاً بازوها یا پاها تجمع پیدا می‌کنند. ین وضعیت می‌تواند باعث تورم، درد و ناراحتی شود. لیپوساکشن می‌تواند این مایعات اضافی را خارج کرده و راحتی را به فرد هدیه دهد.
  • ژنیکوماستی: مشکلی در مردان است که در آن سینه‌ها به دلیل تجمع چربی بزرگ می‌شوند. در این صورت می‌توان از لیپوساکشن برای برداشتن چربی اضافی برای اهداف زیبایی استفاده کرد.
  • لیپوما: تومورهای خوش‌خیمی از جنس چربی هستند. این تومورها ممکن است در هرجای بدن ایجاد شوند و به راحتی می‌توان آن‌ها را با کمک لیپوساکشن خارج کرد.
  • افتادگی بیش از حد شکم: معمولا افرادی که دارای شکم‌های افتاده هستند، دچار بیماری‌های روده یا شکم درد مداوم نیز می‌شوند. لیپوساکشن هنگامی که با برخی از انواع جراحی‌های پیکرتراشی انجام شود میتوانید به لیفت و رفع افتادگی شکم نیز کمک کند.

آیا کاندید مناسبی هستم؟

باید انتظارات واقع‌بینانه‌ای داشته باشید. لیپوساکشن سلولیت را برطرف نخواهد کرد، در نتیجه اگر فکر می‌کردید بعد از جراحی سلولیت ناپدید خواهد شد، اشتباه می‌کردید. لیپوساکشن یک عمل جراحی است و خطراتی به همراه دارد. بنابراین قبل از انجام این عمل باید وضعیت سلامت مناسبی داشته باشید؛ یعنی باید حداقل:

  • 30% از وزن سالم خود را داشته باشید (حداکثر 11 کیلوگرم اضافه وزن داشته باشید).
  • پوست سفت و ارتجاعی داشته باشید.
  • سیگار نکشید.

آیا لیپوساکشن چاقی را برطرف می‌کند؟

لیپوساکشن درمانی برای کاهش وزن نیست و اضافه وزن یا چاقی را درمان نمی‌کند. اکثراً افراد برای از بین بردن چربی‌های ناخواسته در قسمت‌های مختلف بدن خود از لیپوساکشن استفاده می‌کنند. لیپوساکشن درمانی برای کاهش وزن کلی بدن نیست. در حالیکه این درمان دائمی است، اما ممکن است بدنتان مجدداً در نواحی که چربی‌های آن را برداشته‌اید، چربی ذخیره کند.

بدن هر کس منحصر به فرد است. ممکن است رژیم غذایی مغذی داشته باشید و مرتباً ورزش کنید، اما همچنان با کاهش وزن مشکل داشته باشید. اگر اضافه وزن دارید، با پزشکتان درباره‌ی راه‌های کنترل وزن صحبت کنید.

حین جراحی لیپوساکشن چه کارهایی انجام می‌شود؟

قبل از شروع جراحی لیپوساکشن پزشک شما را بیهوش می‌کند. ممکن است برای شما از بی‌حسی موضعی (فقط محل عمل را بی‌حس می‌کند) یا بیهوشی عمومی (خوابیدن) استفاده شود. بیهوشی باعث می‌شود که دردی در حین عمل احساس نکنید.

به محض اثر کردن داروی بیهوشی، جراح برش‌های کوچکی روی پوست شما ایجاد خواهد کرد. سپس یک ابزار مکش (ساکشن)، که یک قطعه‌ی استیل ضدزنگ به نام کانولا به آن متصل است را به قسمت‌های دارای چربی در بین پوست و عضلات شما وارد می‌کنند. جراح کانولا را درون بدن شما حرکت می‌دهد تا چربی‌هایتان را بشکند و یا آب کند. سپس چربی اضافی را با کمک یک لوله‌ی مکنده یا یک سرنگ بزرگ خارج می‌کنند.

خطرات عمل لیپوساکشن چیست؟

  • کبودی: ممکن است بعد از لیپوساکشن فرد در نواحی درمان شده دچار کبودی شود و حدود چند هفته طول می‌کشد تا این کبودی‌ها برطرف شوند.
  • ترومبوفلبیت: این مشکل زمانی رخ می‌دهد که در رگی لخته ایجاد شود و باعث التهاب خواهد شد.
  • عدم توازن در ظاهر بدن: به خاطر خارج کردن ناگهانی بافت‌های چربی، برخی از قسمت‌های بدن ظاهر نامتوازنی پیدا خواهند کرد.

 

این مقاله یک رپورتاژ تبلیغاتی است و مجله پزشکی سیب هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.

کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

ارسال نظر

Comments are closed.