مجله پزشکی-سلامت ایرانیان آمریکا
ads

درد شانه چیست و چه درمان هایی دارد؟

تاریخ ارسال : ۰۳ خرداد ۱۴۰۱

شانه درد ممکن است به دلیل وجود مشکل و آسیب در بخش های تشکیل دهنده شانه از جمله مفاصل، تاندون ها و عضلات یا استخوان ها به وجود بیاید.

دکتر ارتوپد با بررسی و معاینه فرد و دریافت شرح حال بیمار می تواند مشکلات مختلف بیمار را شناسایی نماید. پس با انتخاب متخصص ارتوپد حرفه ای برای همیشه اقدام به رفع و درمان درد شانه نمایید.

درد شانه چیست؟

شانه از یک مفصل گوی مانند و کاسه تشکیل می شود که دارای سه استخوان اصلی است. استخوان بازو، استخوان ترقوه و کتف که به نام تیغه شانه هم شناخته می شود، بخش های اصلی شانه را تشکیل می ‌دهند.

هر کدام از این استخوان ها توسط یک لایه غضروفی محافظت می گردد و همچنین دو مفصل مهم در شانه بین استخوان کتف و ترقوه قرار می گیرند. هر کدام از این اعضا که دچار مشکل شود حرکت بخش ‌های دیگر را هم با اختلال روبرو می کند.

از آنجا که مفصل شانه جزء مفصل های متحرک در بدن است و وظیفه حرکت به جلو و عقب را به عهده دارد و به بازو در انجام حرکات دایره ای و رو به بالا کمک می کند. پس هرگونه مشکل در یک بخش مشکلات زیادی هم برای بخش های دیگر به وجود می آورد.

اگر تاندون ها و استخوان ها در اطراف شانه هم آسیب ببینند، باز هم ممکن است که بالا بردن دست بالای سر دردناک و دشوار گردد و همچنین دردهایی در گردن و شانه به وجود می آید.

 

دلایل درد شانه

همانطور که گفتیم شانه از بخش های مختلفی تشکیل شده که وجود آسیب و مشکل در هر بخش سبب می ‌شود تا بخش‌ های دیگر بدن نیز با اختلال روبرو گردد.

هر زمان که احساس درد در شانه ایجاد شود، دلایل زیادی در این دردها قرار می گیرند که با شناخت آنها دکتر متخصص ارتوپد می تواند با سرعت بالاتر و به صورت کامل تر اقدام به درمان نماید.

در این بخش به بررسی برخی از علل شایع درد شانه می پردازیم:

بی ‌ثباتی و در رفتگی شانه

گاهی عضلات و رباط های شانه به دلیل فعالیت های ورزشی، زمین خوردگی، پیچ خوردگی شدید بیش از حد دچار کشیدگی شده و پاره می شوند. مهمترین عارضه ای که این مشکل به وجود می آورد، درد و ضعف دست تا حد زیاد و احساس لقی در شانه است.

پیچ خوردگی و جداشدگی

زمانی که ربات ها به طور جزئی یا به شکل کلی دچار پارگی می شوند، از استخوان جدا شده و امکان حرکت دست به سادگی وجود ندارد. این عارضه اغلب بر اثر زمین خوردن و ضربه مستقیم به قسمت جلو یا بالای شانه به وجود می آید.

تاندوئیت شانه

تاندوئیت به معنای التهاب تاندون ها است که در اثر فعالیت های تکراری که فرد در بالای سر انجام می ‌دهد، مانند پرتاب توپ به وجود می ‌آیند که در بین استخوان های کتف تاندون ها گیر می ‌کنند.

آسیب تاندون‌ها

در هنگام پارگی یا جدا شدن تاندون ها در سنین میانسالی این مشکلات بیشتر به وجود می ‌آید که در هنگام خوابیدن بر روی شانه آسیب دیده درد زیادی ایجاد می گردد.

شانه منجمد

در این عارضه به هیچ عنوان نمی توان شانه را حرکت داد، چرا که کپسول شانه ضخیم و سفت شده و همچنین مایع بین مفصل ها از حالت عادی کمتر می گردد، این شرایط فقط با عمل جراحی قابل رفع است.

استئوآرتریت

یک بیماری مزمن تخریبی بوده که در آن غضروف و غشای مفاصل از بین می ‌رود، این بیماری درد و گرفتگی زیاد را در هنگام حرکت کردن استخوان ها به وجود می آورد، معمولاً در سنین بالای ۵۰ سال که سابقه خانوادگی دارند رخ می دهد.

درمان درد شانه

 

گستره ایجاد درد شانه بسیار وسیع است و بسته به نوع درد، علت درد و مدت زمان وجود درد روش های درمانی زیادی ارائه می گردند.

در هنگام بروز درد شانه بهتر است ابتدا به متخصص ارتوپد مراجعه کرده و پس از بررسی ‌های دقیق با مشخص شدن نوع درد، اقدام به انتخاب یک روش درمانی مناسب نمایند.

در این بخش به برخی از روش های درمانی مختلفی که برای درمان درد شانه مناسب است اشاره می کنیم که برای درمان دردهایی که مزمن نبوده و در خواب فرد اختلال به وجود نمی‌ آورند توصیه می گردد:

داروهای ضد التهاب

استفاده از داروهای مسکن و داروهای ضد التهاب مانند ناپروکسن به تسکین درد شانه کمک کرده و البته از ژل های ضد التهاب به صورت مالشی هم می توان استفاده نمود.

یخ

قرار دادن یخ در درون تکه پارچه و گذاشتن آن بر روی محل درد تأثیر زیادی در کاهش آن می گذارد.

گرم کردن محل

با استفاده از حوله گرم کیسه آب گرم یا گرمکن های برقی می توان عضلات شانه را که درد در آنها زیاد است تا حد زیادی آرام نموده و درد را کاهش داد.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی روش های درمانی متعددی را در بر می گیرند که به جهت کاهش درد برخی از روش های گرما، یخ، فراصوت و همچنین انجام تمرینات کششی و تقویتی تأثیر زیادی در بهبود عملکرد شانه و کاهش درد دارد.

ماساژ درمانی

ماساژ دادن محل درد موجب شده تا سرتونین که به عنوان یک مسکن طبیعی درد عمل می ‌کند افزایش یابد و تا حد زیادی اضطراب را کاهش داده و افراد به خواب عمیق فرو می روند.

پلاسمای غنی از پلاکت

خون از بدن فرد گرفته شده و تحت فرآیند خاصی به همراه پروتئین غلیظ شده دوباره به بدن تزریق می شود. از عمل پی آر پی بیشتر برای پیچ خوردگی پای ورزشکاران و گاهی اوقات برای درد شانه استفاده می کنند.

تزریق درمانی

اگر با روش های مختلف غیر تهاجمی درد شانه کاهش پیدا نکند لازم است که از درمان های کم تهاجمی مانند تزریق یا اوزون درمانی استفاده شود. همچنین امکان تزریق داروهای منسجم، پروتئین ها و داروهای ضد التهاب نیز وجود داشته که تأثیر زیادی در کاهش درد دارند.

جراحی

جراحی به عنوان آخرین راه حل درمان قرار می‌ گیرد که پس از تلاش پزشک متخصص و فیزیوتراپیست و نتیجه نگرفتن از درمان های غیر تهاجمی و کم تهاجم لازم است که  سمت عمل ‌های جراحی سوق پیدا کنند.

برای درد شانه به چه دکتری مراجعه کنیم؟

 

از متداول ترین سوالاتی که برای افراد به وجود می آید، این است که برای درد شانه به چه دکتری مراجعه کنیم؟

در هنگام احساس درد در شانه و بازو باید به متخصص ارتوپد مراجعه شود، تا با تشخیص به موقع منجر به جلوگیری از پیشرفته علت درد و درمان ساده تر بدون نیاز به درمان های تهاجمی صورت بگیرد.

از این رو شناخت بهترین دکتر متخصص ارتوپد ‌حاذق در این حوزه کمک زیادی می‌ کند، تا با مراجعه به موقع و ارائه اطلاعات لازم بهترین راه حل درمان را برای شما در نظر بگیرد.

اگر پس از استراحت درد شانه کاهش پیدا نکرد یا با استراحت افزایش یافت، نیاز است که حتما به متخصص ارتوپد مراجعه نمایید.

در صورت بروز هرگونه مشکل در شانه ابتدا باید به یک پزشک متخصص ارتوپد و کلینیک ارتوپدی مراجعه نمایید چرا که در کلینیک ها علاوه بر تشخیص و درمان دردهای استخوانی و عضلانی امکان استفاده از تجهیزات مختلف در زمینه فیزیوتراپی یا درمان های دیگر نیز فراهم می گردد.

این مقاله یک رپورتاژ تبلیغاتی است و مجله پزشکی سیب هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.

کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

ارسال نظر

Comments are closed.