مجله پزشکی-سلامت ایرانیان آمریکا
ads

علت تاری دید چیست؟ 7 دلیل رایج + راه های درمان و توصیه ها

تاریخ ارسال : ۰۱ اسفند ۱۴۰۲

به نقل از سایت health direct، علت تاری دید ممکن است ناشی از بیماری‌های چشمی مانند نزدیک‌بینی یا دوربینی، آستیگماتیسم، پیرچشمی و سندرم چشم خشک باشد. افرادی که به تاری دید چشم دچار می‌شوند، در خواندن کتاب یا مجله  قادر به تشخیص دقیق حروف نیستند و حتی ممکن است برای دیدن اشیا هم با مشکل مواجه شوند. ما در این مقاله از شرکت پخش دارویی آدوراطب علت تاری دید ناگهانی در یک چشم یا هر دو چشم و به‌طور‌کلی 7 دلیل رایج تاری دید را بررسی می‌کنیم و راه‌حل‌های درمانی ارائه خواهیم داد.

1.‌ تاری دید؛ اولین نشانه عیوب انکساری یا ضعیف شدن چشم

عیوب انکساری چشم شایع‌ترین علت تاری دید هستند. این عیوب زمانی رخ می‌دهند که نور به‌درستی در چشم متمرکز نمی‌شود. نزدیک‌بینی، دوربینی و آستیگماتیسم از جمله عیوب انکساری چشم هستند. زمانی که افراد شروع به تار دیدن می‌کنند، به پزشک مراجعه کرده و متوجه کاهش درجه چشم یا سایر اختلالات بینایی می‌شوند. این افراد ممکن است علاوه‌بر تاری دید، دچار سردرد و کاهش تمرکز نیز شوند. هر قدر تاری دید بیشتر باشد میزان ضعف چشم بیشتر است. ضعف بینایی می‌تواند یکی از شایع‌ترین علل تاری دید باشد. برخی از اختلالات و بیماری‌های چشمی، با قرص و دارو قابل درمان است. اما در برخی موارد باید از عینک، انجام برخی تمرینات با چشم یا حتی عمل جراحی و لیزیک برای درمان استفاده کرد.

2.‌ بالا رفتن قندخون؛ ایجاد مشکلات چشمی و اختلال در بینایی

اگر برای شما هم سوال شده که سرگیجه، حالت تهوع و تاری دید نشانه چیست، در پاسخ باید بگوییم که دیابت یا بالا رفتن قندخون، یکی از نشانه‌‌ها است. میزان قند خون در افراد دیابتی باید با انسولین، داروهای دیابت و رژیم غذایی کنترل شود؛ زیرا بالا رفتن قند باعث تجمع مایع چشم در عدسی چشم شده و عدسی را متورم می‌کند. در این شرایط تاری دید ناشی از کاهش یا افزایش قند خون رخ می‌دهد. اگر اخیرا دچار تاری دید می‌شوید، برای تشخیص دقیق علت تاری اقدام کنید تا دچار عوارض چشمی ناشی از بالا رفتن قند خون نشوید.

3.‌ علت تاری دید بعد از عمل آب مروارید چیست؟

عدسی چشم به‌طور‌طبیعی شفاف است. اگر بخشی از آن کدر شود، باعث ایجاد آب مروارید یا کاتاراکت می‌شود. آب مروارید به‌کندی پیشرفت کرده و معمولا هر دو چشم را درگیر می‌کند. این عارضه معمولا در افراد بالای ۵۰ سال رخ می‌دهد و آمار ابتلای کودکان و جوانان به آب مروارید پایین بوده و در موارد معدود مشاهده می‌شود. بعد از عمل آب مروارید نیز برخی همچنان دچار تاری دید هستند که در زمان کوتاه برطرف می‌شود. اما اگر این تاری بیش‌از‌حد طول کشید، حتما با پزشک مشورت کنید.

4.‌ خستگی چشم؛ علت دوبینی و تاری دید

خستگی چشم نیز یک علت تاری دید چشم بوده که بر اثر نگاه کردن طولانی مدت به تلویزیون، مانیتور کامپیوتر یا صفحه موبایل یا حتی کتاب خواندن ایجاد می‌شود. بهترین راه برای رفع تاری دید چشم به‌ علت خستگی، بستن چشم و استراحت کردن است. همیشه به خاطر داشته باشید بدون وقفه به جایی نگاه نکنید و هر چند دقیقه یک بار چشمانتان را به اطراف بچرخانید یا پلک بزنید تا دچار این حالت نشوید. استفاده از قطره برای تاری دید هم می‌تواند خشکی چشم را از بین ببرد.

5.‌ تاری دید و آستیگماتیسم؛ علت تاری دید ناگهانی در یک چشم یا هر دو چشم

آستیگماتیسم چشم به‌ دلیل شکل نامنظم قرنیه ایجاد می‌شود و در بینایی مشکلاتی ایجاد می‌کند. در این عارضه بینایی، چون پرتوهای نور به یک نقطه روی شبکیه نمی‌رسند، دید واضحی ایجاد نمی‌شود. آستیگماتیسم با عینک، لنز یا جراحی قابل‌درمان است.

6.‌ استرس و فشارهای روحی؛ علت سرگیجه و تاری دید و بی حالی

تاثیر فشارهای روحی و استرس بر جسم برای همگان واضح و روشن است. در برخی افراد فشارهای روحی روی چشم و بینایی تاثیر می‌گذارد و علت تاری دید در یک چشم یا هر دو چشم است. در افراد دیگری نیز علاوه‌بر تاری دید، علائمی همچون تپش قلب، تعریق بدن، لکنت زبان، سرگیجه، دوبینی یا حالت تهوع ظاهر می‌شود.

7.‌  بیماری گلوکوم؛ علت تاری دید چشم

گلوکوم یا آب سیاه چشم، افزایش شدید فشار چشم است، که موجب آسیب به عصب بینایی می‌شود. بیماری گلوکوم باعث تجمع مایع در چشم و فشار به اعصاب بینایی شده و با تاری دید،  قرمز و دردناک شدن چشم همراه است. همچنین فرد مبتلا به گلوکوم معمولا حالت تهوع هم دارد. این بیماری دو نوع باز و بسته دارد. نوع بسته حادتر بوده و ممکن است به‌عنوان علت تاری دید ناگهانی چشم شناخته شود یا حتی عوارض شدیدتر مانند از دست دادن بینایی داشته باشد.

درمان تاری دید؛ عامل وابسته به علت

درمان تاری دید کاملا به علت آن وابسته است و باید با‌توجه‌به علت، درمان مناسب انتخاب شود. برای مثال زمانی که شما پس از کار طولانی مدت با کامپیوتر یا تلفن همراه دچار تاری دید می‌شوید، علت آن خستگی چشم است و باید چند دقیقه چشمان خود را ببندید. در‌صورتی‌که تاری دید شما ناشی از عیوب انکساری چشم یا ضعیف شدن آن باشد، با مراجعه به پزشک و تهیه عینک مناسب، این مشکل رفع می‌شود.

گاهی نیز تاری دید زنگ هشدار بدن و یکی از عوارض بیماری‌های دیگر است که باید پس از مشورت با متخصص و انجام آزمایش‌های پزشکی، بیماری اصلی مانند دیابت را درمان کنید. در این صورت، تاری دید هم از بین خواهد رفت.

توصیه‌های ساده برای پیشگیری از تاری دید

برای پیشگیری از تاری دید، می‌توان اقداماتی ساده در راستای حفظ سلامت چشم انجام داد. برخی از این توصیه‌ها عبارت‌اند از:

  • به‌طور‌منظم به چشم پزشک مراجعه کرده و سلامت چشمان خود را بررسی کنید.
  • قند خون خود را به‌طور‌منظم کنترل کنید.
  • از سیگار کشیدن خودداری کنید.
  • از چشم‌هایتان در برابر نور خورشید یا هر منبع نوری شدید دیگری محافظت کنید.
  • رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشید.
  • به اندازه کافی بخوابید.
  • اگر برای مدت طولانی باید با کامپیوتر یا تلفن همراه کار کنید، هر چند دقیقه یکبار پلک بزنید یا چشمان خود را ببندید.

با انجام این توصیه‌های ساده، تا حد چشمگیری، سلامت چشم‌ها و سیستم بینایی خود را تضمین خواهید کرد و از ابتلا به بسیاری از بیماری‌های دیگر چشمی نیز جلوگیری خواهد شد.

شناخت علت تاری دید و مراقبت از چشم‌ها؛ کلید طلایی در درمان و حفظ سلامت چشم

علت تاری دید ممکن است ناشی از بیماری‌های چشمی مانند نزدیک‌بینی یا دوربینی، آستیگماتیسم، پیرچشمی و سندرم چشم خشک باشد. علاوه‌بر این موارد، آب مروارید، خستگی و برخی بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت نیز سایر علل تاری دید است. تاری دید ممکن است نشانه‌ای از یک مشکل جدی باشد. در صورت مشاهده تاری دید، به ویژه اگر همراه با سایر علائم مانند درد چشم، قرمزی چشم، دوبینی یا کاهش بینایی بود، باید به پزشک مراجعه کنید.

این مقاله یک رپورتاژ تبلیغاتی است و مجله پزشکی سیب هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.

کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

ارسال نظر

Comments are closed.