مجله پزشکی-سلامت ایرانیان آمریکا
ads

روغن ذرت چه فایده ای دارد

تاریخ ارسال : ۰۳ بهمن ۱۴۰۰

روغن ذرت چه فایده ای دارد

در این مطلب از مقالات پزشکی جدید سایت سیب به بررسی سؤالات متداول پیرامون روغن ذرت می‌پردازیم و سعی می‌کنیم مزایا و عوارض این روغن را برای سلامتی بررسی کنیم.

روغن ذرت چیست؟

روغن ذرت یک روغن گیاهی است که به‌دلیل طعم دلپذیر، آجیلی، سطوح نسبتاً کم اسیدهای چرب اشباع، سطوح بالای اسید لینولئیک و سطوح پایین اسید لینولنیک ارزش دارد.

روغن ذرت مصارف غیرخوراکی نیز دارد و برای مثال در ساخت لوازم آرایشی به کار می‌رود. روغن ذرت به‌صورت خام، تصفیه‌شدۀ متوسط یا کاملاً تصفیه‌شده عرضه می‌شود. رنگ آن زرد کم‌رنگ است که به هنگام سرخ‌کردن تیره می‌شود.

روغن ذرت در چه غذاهایی استفاده می‌شود؟

روغن ذرت به‌دلیل طعم ملایمی که دارد یک روغن پخت‌وپز محبوب است و همچنین در انواع سس سالاد، مارگارین‌ها، اسپری‌ها، سس‌ها و محصولات پخته‌شده استفاده می‌شود.

روغن ذرت نقطۀ دود حدود 230 درجۀ سانتیگراد دارد (در این دما روغن شروع به سوختن می‌کند) که گزینه‌ای عالی برای سرخ‌کردن است. البته باید توجه داشته باشید که، نباید از روغن گرم‌شده دوباره استفاده کنید و آن را دوباره گرم کنید چراکه موجب افزایش ترکیبات اکسیدشده و از بین رفتن ترکیبات مفید موجود در آن می‌شود.

مواد تشکیل‌دهندۀ روغن ذرت چیست؟

روغن ذرت حاوی 52 درصد اسید لینولئیک است که یک اسید چرب ضروری است که در بدن انسان تولید نمی‌شود. حاوی 31 درصد اسید اولئیک، 13 درصد پالمتیک، 3 درصد استئاریک و 1 درصد اسید لینولنیک است.

مواد غذایی‌ که حاوی مقادیر کمتری اسید لینولنیک هستند دیرتر دچار فساد و ترشیدگی می‌شوند؛ بنابراین، روغن ذرت در مواد غذایی فراوری‌شده و سوپرمارکتی کاربرد ویژه‌ای دارد. روغن ذرت همچنین حاوی 14.84 درصد ویتامین E در هر 100 گرم است.

همچنین بخوانید
فواید و مضرات روغن سویا برای بدن

روغن ذرت چه فایده ای دارد؟

برای پاسخ به این سؤال که روغن ذرت چه فایده ای دارد باید گفت که روغن ذرت با داشتن ترکیبات مفیدی مانند ویتامین E، اسیدلینولئیک و فیتواسترول‌ها، به نظر می‌رسد اثرات مفیدی بر سلامت بدن داشته باشد. خواص روغن ذرت در مطالعات مختلفی بررسی شده‌اند که در ادامه به بررسی مهم‌ترین آن‌ها پرداخته‌ایم.

در منابع معتبر علمی مطالعه‌ای تحت عنوان فواید روغن ذرت برای کبد چرب موجود نیست. اما باید بدانیم که، مصرف بیش از اندازۀ هر روغن و چربی من‌جمله روغن ذرت برای کبد چرب مضر است.

مزایای روغن ذرت برای پوست

روغن ذرت به‌علت بافت سبک و مقدار زیادی اسید لینولئیک برای مرطوب نگه‌داشتن و صاف نگه‌داشتن پوست یک ترکیب عالی است. این روغن منبع عالی آلفا توکوفرول (از مشتقات ویتامین E) است که به راحتی جذب پوست می‌شود. ویتامین E یک آنتی‌اکسیدان قوی است و به محافظت از پوست در برابر اثرات رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.

استفاده موضعی از روغن ذرت برای پوست بسیار سودمند است چراکه اسید لینولئیک در روغن ذرت بسیار شبیه به چربی‌ای است که پوست ما تولید می‌کند؛ بنابراین، به‌راحتی جذب پوست می‌شود. همچنین باعث حفظ رطوبت در پوست و مو می‌شود و آن‌ها را نرم و لطیف می‌کند.

مزایای روغن ذرت برای مو

روغن ذرت برای مو فواید زیادی دارد خصوصاً موهای مجعد، فر و موج‌دار. این روغن سرشار از اسیدهای چرب امگا 3، 6 و 9 است و حاوی ویتامین‌های E و K و سرشار از فیتواسترول است که باعث حفظ رطوبت مو، بهبود خون‌رسانی به فولیکول مو و بهبود پوست سر می‌شود.

روغن ذرت برای مو

خواص روغن ذرت برای چربی خون

در یک مطالعه (لینک) خواص روغن ذرت برای چربی خون بررسی شده است؛ باتوجه‌به بررسی‌های انجام‌شده در این مطالعه، استفاده از روغن ذرت در یک رژیم کم‌ کالری با چربی‌هایی با اشباع کم منجر به کاهش نسبی بیشتر چربی خون و کلسترول LDL در مقایسه با روغن ذرت شد. البته باید توجه داشت، این به معنای برتری روغن ذرت به روغن زیتون نیست.

روغن ذرت برای دیابت

افراد مبتلابه دیابت باید توجه ویژه‌ای به مواد غذایی مصرفی خود داشته باشند چراکه یک سبک زندگی صحیح و سالم در کنترل دیابت بسیار کارآمد خواهد بود.

روغن‌ها یک جزء جدانشدنی در تهیه و طبخ غذاها هستند؛ که بهتر است در رژیم غذایی افراد مبتلابه دیابت به مقدار کمتر استفاده شود. شاید بتوان گفت که، بهترین روغن برای افراد مبتلابه دیابت روغن زیتون است؛ اما، شاید همه افراد قادر به تهیۀ این روغن نباشند یا طعم آن را نپسندند.

مضرات روغن ذرت برای دیابت نسبت به بسیاری از روغن‌های دیگر کمتر است (با اینکه روغن ذرت برای دیابت اولین روغنی نیست که توصیه می‌شود.) همچنین در دسترس‌تر و ارزان‌تر است و طعم مطبوعی نیز دارد.

مزایای روغن ذرت برای سلامت قلب و عروق

روغن ذرت حاوی مقادیر زیادی ویتامین E است که با خواص آنتی‌اکسیدانی که دارد از ایجاد آسیب اکسیداتیو به قلب جلوگیری می‌کند. همچنین این روغن به‌علت داشتن فیتواسترول باعث کاهش کلسترول بد می‌شود که این نیز موجب کاهش بروز بیماری‌های عروقی و سکتۀ قلبی می‌شود.

روغن ذرت برای لاغری

رژیم‌های مختلفی برای کاهش وزن و لاغری استفاده می‌شوند. مبنای اکثر این رژیم‌ها، کاهش دریافت کالری به شرط تأمین مواد مغذی موردنیاز و کافی است. روغن ذرت حاوی اسیدهای چرب ضروری و غیرضروری است که می‌تواند یک گزینۀ مناسب برای گنجاندن در رژیم غذایی کاهش وزن باشد.

دقت داشته باشید که، مصرف زیاد روغن ذرت برای لاغری و رژیم‌های کاهش وزن نتیجۀ منفی به دنبال خواهد داشت چراکه روغن‌ها در مقایسه با سایر مواد غذایی، در حجم و وزن یکسان، کالری بیشتری دارند.

روغن ذرت برای پوست

آیا روغن ذرت ضرر دارد؟

در مقایسه با مزایای گوناگون، از عوارض روغن ذرت نمی‌توان چشم‌پوشی کرد ازجمله این عوارض سمیت بالقوه، افزایش خطر ابتلابه سرطان، افزایش خطر بیماری قلبی‌عروقی، تحریک معده و افزایش وزن است.

اگر قصد استفاده از این روغن را دارید، حتماً از روغن ذرت ارگانیک و تصفیه‌نشده استفاده کنید که ممکن است بالاترین سطح ترکیبات بالقوۀ مفید را داشته باشد.

روغن ذرت حاوی مقادیر بسیاری چربی‌های امگا 6 در مقایسه با امگا 3 است. در یک رژیم غذایی سالم باید تعادل میان چربی‌های امگا 3 و 6 برقرار باشد. درصورتی‌که در رژیم غذایی شما، منبع عمدۀ تأمین لیپید روغن ذرت باشد؛ این مورد یک نکته منفی برای سلامت شما خواهد بود که می‌تواند اثرات سوء بر سلامت قلب و عروق داشته باشد.

افزایش نسبت امگا 6 به امگا 3 در رژیم غذایی، منجر به افزایش التهاب و بدترشدن بیماری‌های مزمن نیز می‌شود.

عوارض روغن ذرت تراریخته

ذرت‌های اصلاح ژنتیک‌شده یا به‌اصطلاح تراریخته، حاوی مقادیر بیشتری روغن هستند و در مقابل علف‌ هرزکش‌ها نیز مقاوم هستند. بنابراین، در مراحل کاشت این ذرت‌ها، بدون نگرانی از آسیب به محصول، می‌توان علف‌های هرز را با علف‌هرز‌کش‌هایی مانند گلایفوسیت از بین برد.

نکته منفی درمورد این ذرت‌ها، تجمع سمومی مانند گلایفوسیت در محصول است. درحالی‌که تحقیقات کوتاه‌مدت نشان داده‌اند که، روغن‌های ذرت تراریخته ایمن هستند؛ اما، نگرانی‌هایی درمورد سرطان‌زابودن و سمیت این سموم وجود دارد.

عوارض روغن ذرت بیشتر است یا فواید آن؟

تا اینجای مطلب دیدیم که، روغن ذرت در چه غذاهایی استفاده می‌شود، چه فوایدی دارد و همچنین ضررهای آن چیست. حال شاید این سؤال برای شما پیش آمده باشد که اصلاً روغن ذرت را مصرف کنیم یا نه؟

روغن ذرت با اینکه حاوی مواد مفیدی مانند فیتواسترول و ویتامین است؛ اما، یک چربی سالم محسوب نمی‌شود. در فرایند تهیۀ روغن ذرت مراحل زیادی طی می‌شود و این روغن برای اینکه مصرفی باشد باید بسیار تصفیه شود که این منجر به افزایش درصد چربی‌های امگا 6 این روغن می‌شود.

جایگزین‌های سالم‌تر و مناسب‌تری برای روغن ذرت وجود دارد ازجمله روغن زیتون، که تهیۀ آن نیاز به پردازش شیمیایی ندارد و با داشتن چربی‌های اشباع کمتر و امگا 6 کمتر، یک گزینۀ خوب برای مدیریت وزن است.

اگرچه ارزان‌تربودن روغن ذرت موجب می‌شود این روغن بیشتر استفاده شود؛ اما اگر به دنبال یک روغن سالم هستید، پیشنهاد می‌کنیم از روغن زیتون و نارگیل استفاده کنید.

همچنین بخوانید
روغن پالم برای بدن مفید است یا مضر

سوالات متداول

روغن ذرت چیست؟

روغن ذرت یک روغن گیاهی است که به‌دلیل طعم دلپذیر، آجیلی، سطوح نسبتاً کم اسیدهای چرب اشباع، سطوح بالای اسید لینولئیک و سطوح پایین اسید لینولنیک ارزش دارد.

روغن ذرت در چه غذاهایی استفاده می‌شود؟

روغن ذرت به‌دلیل طعم ملایم و نقطۀ دود بالا یک روغن مناسب برای پخت‌وپز و سرخ‌کردن است. همچنین این روغن در مواد غذایی فراوری‌شده و سوپرماکتی نیز استفاده می‌شود.

روغن ذرت چه فایده‌ای دارد؟

روغن ذرت موجب کاهش کلسترول بد می‌شود و به‌علت داشتن ترکیبات مفیدی مانند ویتامین E و فیتواسترول‌ها در سلامت قلب و پوست تأثیرات مفیدی دارد.

منابع

https://www.healthline.com

https://bakerpedia.com

https://www.lush.com

https://www.naturallycurly.com

کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

ارسال نظر