مجله پزشکی-سلامت ایرانیان آمریکا
ads

بهترین راه درمان پلاکت خون پایین

تاریخ ارسال : ۲۰ دی ۱۴۰۱

درمان پلاکت خون پایین

پلاکت یکی از عوامل اصلی در انعقاد خون است. پلاکت خون پایین ممکن است فرد را در معرض خون‌ریزی و در موارد شدید حتی مرگ قرار دهد. به همین دلیل، سطح پلاکت خون پایین باید جدی گرفته شود و برای درمان آن اقدام شود.

آشنایی با اینکه برای افزایش پلاکت خون چه بخوریم و از چه غذاهایی پرهیز کنیم به درمان این بیماری کمک می‌کند. در این مقاله از مجلۀ پزشکی سلامتی سیب با ما همراه باشید تا بر طبق مقالات پزشکی جدید به بررسی راهکارهایی برای افزایش پلاکت خون پایین بپردازیم.

پلاکت خون پایین چیست؟

پلاکت‌ها گروهی از سلول‌های خونی هستند که نقش مهمی در انعقاد خون دارند. تعداد زیادی پلاکت در خون وجود دارد؛ اما، عوامل مختلفی تعیین می‌کنند که پلاکت خون باید چند باشد.

انواع سرطان، کم‌خونی، بیماری‌های خودایمنی، عفونت‌های ویروسی و مصرف برخی داروها می‌توانند سطح پلاکت خون را بسیار کاهش دهند. از علائم پلاکت خون پایین می‌توان به مواردی مانند سردرد، ضعف یا خستگی، کبودی پوست و خون‌ریزی شدید یا ناگهانی اشاره داشت.

همچنین بخوانید
علائم و نشانه‌های مشکلات پلاکت خون

تحقیقات انجام‌شده همچنین نشان می‌دهند که، رابطه‌ای میان پلاکت خون و کرونا وجود دارد. در بیماران مبتلابه کرونا تعداد پلاکت‌های نابالغ افزایش می‌یابد که ممکن است به تشکیل لختۀ خون در نقاط مختلف بدن منجر شود.

علاوه بر این، به نظر می‌رسد کاهش خفیف پلاکت خون و کرونا رابطۀ مستقیمی داشته باشند. باتوجه‌به روابط مذکور میان پلاکت خون و کرونا، بهتر است میزان پلاکت خون همواره در سطح عادی نگه داشته شود.

خوشبختانه راهکارهای تغذیه‌ای و درمانی زیادی برای افزایش پلاکت خون پایین وجود دارد. افراد مبتلابه پلاکت خون پایین می‌توانند با مشورت پزشک یکی از راهکارها را متناسب با شرایط خود انتخاب کنند.

توجه به علت ابتلا به پلاکت خون پایین نیز در درمان آن از اهمیت بالایی برخوردار است. درهرحال، به غیر از راهکارهایی مانند استفاده از آمپول پلاکت خون یا قرص افزایش پلاکت خون (داروهایی که موجب تولید بیشتر پلاکت می‌شوند یا با مکانیسم‌هایی موجب افزایش پلاکت خون می‌شوند)، رژیم غذایی افراد نیز تأثیر زیادی در درمان این بیماری دارد.

درمان فوری پلاکت خون پایین چیست؟

پلاکت خون بسیار پایین یک اورژانس پزشکی است و درصورتی‌که سریعاً درمان نشود ممکن است موجب ایجاد خون‌ریزی‌های گسترده در سراسر بدن شود و جان فرد به خطر بیفتد.

درمان فوری پلاکت خون پایین تزریق پلاکت یا فراورده‌های خونی حاوی پلاکت است که در بیمارستان انجام می‌شود. بعضی از خون‌هایی که اهدا می‌شود پلاکتشان جدا می‌شود و در بانک خون نگهداری می‌شود تا در مواقع نیاز به فردی که مشکل پلاکت بسیار پایین دارد تزریق شود.

چه میوه هایی برای افزایش پلاکت خون مفید است

راهکارهای طبیعی افزایش پلاکت خون پایین

رژیم غذایی در این مورد، که پلاکت خون باید چند باشد، نقش تعیین‌کننده‌ای دارد. آشنایی با این مطلب که برای افزایش پلاکت خون چه بخوریم و چه میوه‌هایی برای افزایش پلاکت خون مفید است برای درمان این بیماری ضروری است.

راهکارهایی مانند استفاده از آمپول پلاکت خون یا قرص افزایش پلاکت خون اغلب در موارد شدید بیماری توصیه می‌شود و در وهلۀ اول، بهترین راه برای افزایش پلاکت خون راهکارهای طبیعی هستند.

برای افزایش پلاکت خون چه بخوریم؟

رژیم غذایی می‌تواند تعیین کند که برای هر فرد میزان پلاکت خون باید چند باشد. مصرف برخی مواد غذایی تأثیر مثبتی در افزایش پلاکت خون دارند. هرچند، مکمل‌های جایگزین نیز ممکن است همان تأثیر غذاهای طبیعی را داشته باشند؛ اما، دریافت مواد مغذی مفید به‌طور طبیعی در رژیم غذایی بهتر است.

درهر‌حال، آشنایی با برخی مواد غذایی و مکمل‌های مفید کمک می‌کند تا انتخاب کنیم که برای افزایش پلاکت خون چه بخوریم.

منابع غذایی غنی از فولات

فولات یا اسیدفولیک یکی از انواع ویتامین‌ B است که برای حفظ سلامت سلول‌های خونی ضروری است. یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش پلاکت خون دریافت روزانه مقادیر کافی از ویتامین ب9 است. بر طبق مؤسسۀ ملی سلامت آمریکا، بزرگسالان و زنان باردار به ترتیب به ۴۰۰ و ۶۰۰ میکروگرم فولات در هرروز نیاز دارند.

سبزیجات برگ‌دارِ تیره‌رنگ مانند اسفناج، کلم بروکسل، لوبیا چشم‌بلبلی، جگر گاو، برنج و مخمر ازجمله مواد غذایی هستند که می‌توان برای افزایش جذب فولات مصرف کرد.

همچنین ذکر این نکته قابل‌توجه است که، مصرف بیش ‌از حد مکمل‌های اسدفولیک در عملکرد ویتامین B12 اختلال ایجاد می‌کند و بایستی از مصرف آن خودداری شود.

منابع غذایی سرشار از ویتامین B12

ویتامین B12 در ساخت گلبول‌های قرمز خون نقش دارد و مقادیر پایین آن در کاهش پلاکت‌های خون مؤثر است. بر طبق اطلاعات مؤسسۀ ملی سلامت، افراد بالای ۱۴ سال به ۴/۲ میکروگرم و زنان باردار به ۸/۲ میکروگرم ویتامین B12 در روز نیاز دارند.

ویتامین B12 در منابع غذایی حیوانی مانند انواع ماهی چرب، گوشت گوساله، جگر گاو و تخم‌مرغ یافت می‌شود. مکمل‌های ویتامین B12 نیز می‌توانند در افزایش جذب آن کمک کنند؛ اما، مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین B12 تأثیر بیشتری دارند.

همچنین بخوانید
مواد غذایی حاوی انواع ویتامین B چیست؟

منابع غذایی سرشار از ویتامین C

ویتامین C نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن دارد و به عملکرد صحیح پلاکت‌ها کمک می‌کند. ویتامین C همچنین در جذب آهن، که در ساخت پلاکت‌ها و گلبول‌های قرمز مهم است، تأثیر زیادی دارد. اغلب میوه‌ها و سبزیجات دارای ویتامین C هستند.

انواع مرکبات مانند لیمو و پرتقال، فلفل دلمه، توت‌فرنگی و کیوی تنها برخی از این موارد هستند. بایستی به این نکته توجه داشت که، حرارت ویتامین C را از بین می‌برد؛ بنابراین، بهتر است مواد غذایی دارای ویتامین C به‌صورت خام مصرف شوند.

منابع غذایی سرشار از ویتامین D

ویتامین D در پایداری و عملکرد صحیح سیستم ایمنی، اعصاب، ماهیچه‌ها و استخوان‌های بدن مشارکت دارد. ویتامین D همچنین به مغز استخوان در تولید پلاکت‌ها و سایر سلول‌های خونی کمک می‌کند. بزرگسالان ۱۹ تا ۷۰ سال روزانه به ۱۵ میکروگرم ویتامین D نیاز دارند. بدن با استفاده از نور خورشید به ساخت ویتامین D اقدام می‌کند؛ اما، برخی افراد روزانه به میزان کافی در برابر آفتاب قرار نمی‌گیرند یا به آن دسترسی ندارند.

برای جذب کافی ویتامین D می‌توان از برخی منابع غذایی مانند ماهی‌های چرب، زردۀ تخم‌مرغ، روغن جگر ماهی و شیر یا ماست غنی‌شده استفاده کرد. گیاه‌خواران نیز می‌توانند از غلات، شیر سویا، آب‌پرتقال و مکمل‌های غنی‌شده با ویتامین D استفاده کنند.

منابع غذایی سرشار از ویتامین K

ویتامین Kیکی از عوامل اصلی در انعقاد خون است و به حفظ سلامت استخوان‌ها نیز کمک می‌کند. هرچند، ویتامین K مستقیماً در افزایش پلاکت خون پایین نقشی ندارد؛ اما، به ساخت پروتئین‌هایی کمک می‌کند که در فرایند پیچیدۀ انعقاد خون کلیدی هستند.

میزان جذب روزانۀ ویتامین K برای افراد بالای ۱۹ سال ۱۲۰ میکروگرم برای مردان و ۹۰ میکروگرم برای زنان است. سبزیجات برگ‌دار، کلم بروکلی، دانه‌ها و روغن سویا و کدوتنبل از اصلی‌ترین منابع غذایی برای جذب ویتامین K محسوب می‌شوند.

منابع غذایی غنی از آهن

آهن برای تولید و حفظ تعداد کافی از گلبول‌های قرمز و پلاکت‌‌ها در بدن لازم است. افزایش میزان جذب آهن بدن می‌تواند به افزایش سطح پلاکت خون پایین کمک کند.

مردان بالای ۱۸ سال و زنان بالا ۵۰ سال به ۸ میلی‌گرم و زنان بین ۱۹ و ۵۰ سال به ۱۸ میلی‌گرم آهن روزانه نیاز دارند.

صدف خوراکی، جگر گاو، لوبیا قرمز و سفید، شکلات تلخ، پنیر سویا و عدس ازجمله منابع غذایی غنی از آهن هستند. همچنین توجه به این نکته حائز اهمیت است که، مصرف منابع غذایی غنی از آهن به همراه منابع ویتامین C به جذب بهتر و بیشتر آهن کمک می‌کنند.

همچنین بخوانید
بهترین منابع غذایی آهن برای بدن

10 ماده غذایی برای افزایش پلاکت خون

اگر بخواهیم موارد بالا را خلاصه‌وار بگوییم، 10 ماده غذایی برای افزایش پلاکت خون که بهترین تأثیر را دارند عبارت‌اند از:

  • عصاره برگ پاپایا؛
  • آب گیاه گندم (برگ‌های سبز علف گندم)؛
  • گیلوی (گودوچی)؛
  • آلوئه ورا؛
  • تمشک، توت‌فرنگی و بلوبری؛
  • میوه‌ها و سبزیجات قرمز؛
  • گوشت قرمز؛
  • ماهی‌های چرب؛
  • کدوحلوایی؛
  • چغندر.

چه میوه‌ هایی برای افزایش پلاکت خون مفید است؟

سؤال رایجی که درمورد مواد غذایی مرتبط با افزایش پلاکت خون پرسیده می‌شود این است که چه میوه‌هایی برای افزایش پلاکت خون مفید است. میوه‌هایی که حاوی مواد ذکرشده در بالا باشند بهترین گزینه برای افزایش پلاکت خون هستند. میوه‌هایی مانند:

  • مرکبات؛
  • تمشک؛
  • توت‌فرنگی؛
  • شاتوت؛
  • کدوحلوایی؛
  • کلم بروکلی؛
  • ازگیل.

رژیم غذایی افزایش پلاکت خون

پس از اینکه بررسی کردیم چه میوه‌هایی برای افزایش پلاکت خون مفید است، بایستی به شناخت برخی مواد غذایی که منجربه کاهش سطح پلاکت خون می‌شوند پرداخت.

مشروبات الکلی در توانایی مغز استخوان برای تولید گلبول‌های قرمز و پلاکت‌‌ها اختلال ایجاد می‌کنند. برخی شیرین‌کننده‌ها مانند آسپارتام و آب ذغال‌اخته نیز بر تعداد پلاکت‌های خون تأثیر منفی دارند.

درمان فوری پلاکت خون پایین

علت پایین بودن پلاکت خون

پایین بودن پلاکت خون دلایل متفاوتی از جمله انواع سرطان‌ها و بیماری‌ها، عفونت‌های ویروسی و برخی از بیماری‌های خودایمنی بدن می‌تواند باشد. گرچه به یاد داشته باشید پایین بودن پلاکت خون همیشه نمی‌تواند نشان از سرطان باشد اما به دلیل عوارضی که پایین بودن پلاکت خون دارد، باید هرچه سریع‌تر درمان شود.

درمان پلاکت خون پایین

راهکارهای پزشکی برای درمان پلاکت خون پایین تنها زمانی توصیه می‌شوند که روش‌های تغذیه‌ای کارساز نبوده و وضعیت بیماری وخیم باشد. انتقال خون یکی از روش‌هایی است که با هدف جایگزین‌کردن خون از دست رفته با گلبول‌های قرمز و پلاکت‌‌ها جدید انجام می‌شود.

تعویض پلاسمای خون نیز یکی دیگر از روش‌های مشابه است. علاوه بر این‌ها، قرص افزایش پلاکت خون و آمپول پلاکت خون نیز ممکن است برای برخی بیماران تجویز شود. اگر قرص افزایش پلاکت خون، آمپول پلاکت خون و سایر روش‌های درمانی هیچ‌یک پاسخ‌گو نباشند، ممکن است پزشک معالج جراحی برداشتن طحال یا همان اسپلنکتومی را پیشنهاد دهد.

درمان پلاکت خون پایین

پس از آگاهی از اینکه سطح عادی پلاکت خون باید چند باشد، افراد مبتلابه پلاکت خون پایین بایستی سعی کنند با تغییر رژیم غذایی تعداد پلاکت‌های خود را افزایش دهند. درنتیجه همان طور که باید بدانیم چه میوه‌ هایی برای افزایش پلاکت خون مفید است، انتخاب رژیم غذایی مناسب برای درمان پلاکت خون پایین نیز ضروری است. حتی میزان پلاکت خون و کرونا نیز رابطۀ نزدیکی دارند. به همین دلیل، توجه به توصیه‌هایی غذایی و پزشکی مذکور برای افزایش پلاکت خون پایین اهمیت دوچندانی پیدا می‌کند.

چنانچه درمورد درمان پلاکت خون پایین سؤالی دارید، در قسمت نظرات سؤال خود را مطرح کنید تا پزشکان سایت سیب پاسخ‌گوی شما باشند.

 

سوالات متداول در مورد درمان پلاکت خون پایین

چه میوه‌ هایی برای افزایش پلاکت خون مفید است؟

میوه‌های سرشار از ویتامین‌ها و آهن بهترین گزینه‌ها برای افزایش پلاکت خون هستند ازجمله توت‌فرنگی، بلوبری، شاتوت، کدوحلوایی و مرکبات.

برای افزایش پلاکت خون چه بخوریم؟

برای افزایش پلاکت باید مواد غذایی حاوی انواع ویتامین‌ها خصوصاً فولات، آهن و مواد معدنی مصرف کرد.

برای افزایش پلاکت خون چه غذاهایی را نباید بخوریم؟

مشروبات الکلی، بعضی شیرین‌کننده‌ها مانند آسپارتام، آب ذغال‌اخته و کینین.

 

منابع

medlineplus.gov

mayoclinic.org

medicalnewstoday.com

healthgrades.com

timesofindia.indiatimes.com

ncbi.nlm.nih.gov

karger.com

 

کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

ارسال نظر

  • صفدر رشیدی گفت:

    سلام وقت بخیر . من پانزده سال هست که متوجه شدم پلاکت خونم پاین هست همیشه پلاکت خونم ثابت بود صد چهل بودم ولی دو سال هست که پلاکت خونم افت کرد رسیده به هفتاد حالا باید چکار کنم که پلاکت خونم بره بالاتر چی بخورم چی نخورم چه داروی استفاده کنم . رفتم دکتر حتی یک دونه قرص برام تجویز نکرد

  • اسماعیل قویمی رایگانی گفت:

    سلام جواب آزمایش گرفتم و P_LCRبالا بود چه غذاهایی استفاده کنم؟

  • صبیه کیا گفت:

    سلام ،آزمایش دادم باراول mpv,plcr,pdw,کمترازحدنرمال بودوبعده دوهفته تکرار کردم pdw نرمال ولی mpvوplcrهمچنان پایین بود،علتش چیه و چهدارووییداروو

  • آرزو ابراهیمی گفت:

    من حدود پنج سال که متوجه شدم پلاکت خونم پایینه اول قرص پردنیزولون مصرف کردم ک بی فایده بوده،بعد آی وی آی جی ده تا تزریق کردم ک فایده ای نداشت باز هم دارم پردنیزولون ده میخورم ولی پلاکتم از پنجاه هزار بالاتر نمیاد چیکار کنم؟خسته شدم عوارض زیادی داره

    • admin گفت:

      مبتلا به ITP هستید،
      معمولا درمان این بیماری به صورت مرحله به مرحله انجام میشه با نظر پزشکتون در قدم بعد میتونید داروی ریتوکسیماب را شروع کنید و در نهایت طحال برداری انجام بدید

  • مینا گفت:

    سلام من پلاکت خونم ۶ هست نیاری هست که بستری بشم.یا میتونم خوددرمانی کنم

  • آسمان گفت:

    با سلام واحترام پدرم ریماندرخونش پایین هست و دست ش کمبود میشه آزمایش خون هم دادیم دکترگفته کم خونی شدید دارند
    لطفا راهنمایی بفرمایید. تشکر

    • admin گفت:

      سلام منظور از ریماندر را متوجه نمیشم!!؟
      برای کم خونی شون که باید با توجه به علت درمان مناسب بگیرن
      کبودی دستشون هم احتمالا به خاطر پلاکت پایین باشه.
      غیر از اینکه این فرد باید یه سری آزمایش متابولیک مثل bun و cr یا alt و ast بده، چون ۲ رده احتمالا درگیر باشن حتما باید bone marrow بشن

  • حسین مشایخی گفت:

    من پلاکتم پایین بود با جراحب تحالم را در آوردم تا یک سال خوب بود دوباره اومده ۱۳۰ هزار امکان داره پایین تر بیاد قبلا تا ۱۰۰۰ پایین اومد مجبور شدم جراحی کردم و تحال در آوردم

    • admin گفت:

      بیماری زمینه ای شما چی بود که مجبور شدید طحال بردارید؟
      چون معمولا اسپلنکتومی خط آخر درمان هستش.
      بعد از اسپلنکتومی عدد پلاکت انتظار میره ۳۰ تا ۸۰ درصد افزایش پیدا کنه، ممکنه الزاما به رنج نرمال ۱۵۰ تا ۴۵۰ هزار نرسه ولی افزایش قابل قبولی پیدا میکنه و معمولا هم تو همین رنج میمونه و پایین تر نمیاد…
      اگر بعد طحال برداری دوباره پلاکت افت کنه به معنای وجود طحال فرعی یا accessory spleen هستش که در این صورت باید اسکن RBC انجام بشه و طحال فرعی شناسایی و خارج بشه

  • رضا گفت:

    باسلام مادر خانومم مبتلا به aml هست پلاکت خونش اومده به ۶۰۰۰ هرچی پلاکت و خون بهش تزریق میکنن پلاکت و هموگولوبین خونش بالا نمیاد در ضمن آمپول سیتارابین هم تزریق میکنه به غیر از تزریق پلاکت درمان دیگه ای هم هست با تشکر

    • admin گفت:

      سلام
      من نمیتونم نظری بدم
      پزشک متخصص خون و سرطان باید نظر بدن
      ولی همچین مواقعی باید علت هایی مثل تب یا بزرگی طحال را در مریض بررسی کرد، و در صورت لزوم علت را برطرف کرد…
      بعلاوه، میتونن از دارو هایی مثل رومیپلاستین یا الترومبوپگ هم استفاده کنن

  • اکرم گفت:

    سلام من باردار هستم وپلاکت خونم ۶۰هزاره آیا مشکلی هست

    • admin گفت:

      سلام افت پلاکت به صورت فیزیولوژیک در بارداری اتفاق میفته ولی نباید کمتر از ۱۰۰۰۰۰ باشه.
      با پلاکت ۶۰ هزار شما حتما باید به ۱)علت های خودایمنی تخریب پلاکت در بارداری یا
      ۲)‌ فشار خون بارداری یا سندرم hellp که وضعیت خطرناکیه فکر کرد

      لذا حتما در اسرع وقت به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.
      مخصوصا اگر فشار بالایی پیدا کردید یا سردرد دارید.

  • فتانه گفت:

    با سلام ووقت بخیر پدرم پلاکت خونش ۲۵بود. بنظرتون نیاز به بستری داره؟علتش چی میتونه باشه قبلا عفونت ریه داشتن. ممکنه از اون باشه. کبدشونم چربه. ولی خیلی لاغر و ضعیفن.

    • admin گفت:

      با سلام
      افت پلاکت علت های خیلی زیادی داره باید بقیه المان های آزمایش خونش هم ببینم
      سابقه بیماری مهمه
      علائم همراهشون مهمه

      ولی بله عفونت ریه شون‌میتونه علت افت پلاکتشون هم باشه مخصوصا اگر برای مدت طولانی بستری شده باشند.
      ربطی به کبد چربش ولی نداره.

  • علیرضا گفت:

    سلام آقای دکتر من توی یکسال که آزمایش انجام دادم پلاکتم بین ۱۲۰۰۰۰تا ۱۴۰۰۰۰ می‌باشد ضمن این که کلیهام پروتیین دفع می‌کنه ممکنه پلاکت پایینم دلیلش این باشد ضمن اینکه سنم ۳۹ سال می‌باشد واگر توی این رنج پلاکتم باشد برای بدنم ضرر ندارد ممنون

  • F گفت:

    با سلام دختری ۲۸ ساله هستم که ازمایش cbc مقدار پلاکت رو ۱۲۰ هزار اعلام کرده ولی سایر موارد نرمال بودن… ایا مشکلی هست؟؟ حدود ۵ ماه پیش هم پلاکتم ۱۴۶ هزار بود که با مصرف مولتی ویتامین به رنج نرمال برگشت ولی الان در ازمایش جدید مجدد افت کرده. خیلی نگرانم. لطفا راهنمایی کنید. ممنون

    • admin گفت:

      سلام آیا قاعدگی های شما طبیعیه یا خیلی طول میکشه و خونریزی زیادی دارید؟
      سابقه کبود شدن اندام؟
      باید به طور دقیق معاینه بشید
      همچنین سایر المان های آزمایش خونتون هم مهمه که چند هستن

      اگر اونا نرمال بودن باید لام خون محیطی بررسی بشه و اگر یکی یا هر دوی اونا مشکل داشت نمونه مغز استخوان باید بدید
      و اقدامات متعاقب انجام بشه
      به فوق خون و سرطان مراجعه کنید

  • روح اله دیودولت گفت:

    سلام آزمایش دادم پلاکت خون من روی ۱۳۰ هزار بوده. الان چند روزیه کپسول فرودین مصرف میکنم لطفا برای افزایشش چکار کنم. ممنون

    • admin گفت:

      سلام فرودین درمان مکمل آهنه و تاثیر چندانی روی پلاکت نداره
      برای کم شدن پلاکت باید به متخصص خون و سرطان مراجعه کنید

  • نوروزی گفت:

    سلام .پدر من پلاکت خونش 86 هزار هست. کبدش هم یه مقدار چربه. ولی چربی خون و فشار خونش نرمال هست . میشه بگین باید چیکار کنیم که پلاکت خونش بالا بیاد.

  • HAFEZ ALIZADEH گفت:

    باسلام
    این متن رو صرفا برای آگاهی برخی دوستان و جلوگیری از استرس و نگرانی بی جهت اونها می نویسم. همسرم بخاطر چند بیماری پی در پی مثل کرونا و ابله مرغون ( همزمان با بارداری) کمی بی‌حال شدن و لرز داشتن که با آزمایش خون متوجه شدیم که مساله ای هست و به تاکید متخصص آزمایشگاه سریعا بستری شدیم و اونجا متوجه شدیم که مبتلا به بیماری نادر ttp هستن.
    بعد از ۲۲ جلسه پلاسمافرز بالاخره پلاکت اومد بالای ۱۵۰ هزار.
    البته در بسیاری موارد نهایت تا ۱۰ یا ۱۲ جلسه جواب میگیرن مریض ها.
    تجربیات من در طول این چندوقت بهم یاد داد که:

    ۱) براساس کامنت های موجود در سایت های مختلف بی جهت نگرانی ایجاد نکنید برای خودتون. چون هر بیمار و هر بیماری با هم تفاوت داره و همین پلاکت کم میتونه ده ها دلیل داشته باشه.
    ۲) متاسفانه برخی از عزیزان با خوندن چندخط مطلب بنا رو میذارن روی سرطان خون. چون میشنون که باید به متخصص خون و‌سرطان مراجعه کنند. در حالیکه اینطور نیست. مثل این میمونه که برای تنگی نفس به متخصص ریه مراجعه کنید و بنا رو بذارید که سرطان ریه دارید!

    ۳) تنها چیزی که خطرناکه اینه به دکتر مراجعه نکنید. گرچه محیط بیمارستان تا حدودی آزاردهنده و اعصاب خرد کن هست اما تنها راه درمان سریع و ایمن پلاکت پایین مراجعه به پزشک و در شرایط نیاز و بدستور پزشک بستری شدنه.

    ۴) تاکید می‌کنم بیماری با بیماری فرق داره. مهم تر از تعداد پلاکت پیدا کردن علت بالا یا پایین بودن اونه. پس دست دست نکنید و حتما به پزشک مراجعه کنید. و اصلا نترسید.

    ۵) داشتن سرطان خون تنها یکی از ده ها احتمال ممکن برای پلاکت پایین هست. که حتی اون هم با تشخیص درست و به موقع و قوی بودن در طول درمان قابل درمان هست.

    ۶) مجددا یادآوری میکنم پلاکت به خون ربط داره و دکترش هم متخصص بیماری های خونی و سرطانه. پس بی جهت اسم این دکتر نگرانتون نکنه. چه بسیار آدمهایی که سالها دارن با پلاکت های پایین زندگی میکنن اما لطفا لطفا کسانی که پلاکتشون زیر ۱۵۰ هزارتاست به دکتر مراجعه کنن و دلیل این کاهش رو بدونن. همین. برخی ها حتی تا آخر عمر با پلاکت مثلا ۴۰ هزار و شاید کمتر زندگی میکنن. ولی مهمه که دکتر تشخیص بده علت رو و خیالتون رو راحت کنه و بفهمین که این کاهش علتش چیه و چطوری میشه بردش بالا

  • نازگل گفت:

    سلام وقت بخیر . مادرم ۳۹ سالشه
    یکی دو هفته ست که متوجه شدیم پلاکت خونشون پایینه و ۸۵ هزاره ، طی چند ماه پیش هم یک لکه ی بنفش روی دستش افتاده ، علاوه بر این تیروئید مادرم نامنظمه ، من خیلی میترسم از علت پایین اومدن پلاکت خون مادرم ، توروخدا بگید چیکار کنم ؟
    خیلی نگران کننده ست ؟ خطر زیادی داره ؟؟

    امروز هم پیش دکتر رفتن و دکتر براشون قرص فولیک اسید تجویز کرده و گفته با توجه به نامنظم بودن تیروئیدش فعلا همین قرص رو مصرف کنه تا وقتی که تیروئید منظم میشه

    توروخدا راهنماییم کنید دارم جون به لب میشم از ترس

    • admin گفت:

      سلام
      ابتدا باید یه شرح حال دقیق و معاینه فیزیکی از نظر وجود همین لکه های بنفش در بقیه نقاط بدن انجام بشه و با توجه به هموگلوبین پایین اول با تجویز قرص آهن ببینیم هموگلوبین بالا میاد یا خیر
      اگر جواب نداد باید حتما با نظر پزشک متخصص خون و سرطان نمونه مغز استخوان گرفته بشه.
      موفق باشید

  • نازگل گفت:

    اون لکه ی بنفش رنگ فقط روی پوست دست مامانمه و جاهای دیگه اونجور لکه ای نداره خداروشکر
    علائم فیزیکی هم همین لکه ی بنفشه
    چند سالی میشه که آزمایش کم خونی نداده و این بار متوجه شدیم که کم خونی نسبتا زیادی داره و پلاکتش هم ۸۵ هزار شده

    کاهش پلاکت میتونه بخاطر کم خونی باشه ؟

    بخدا من سه روزه یه لحظه آرامش ندارم انقد نگران دلیل افت پلاکت مامانم هستم ، و نوبت پزشک متخصص هم برای چند روز آینده بهمون دادن
    من تا چند روز دیگه جونم به لبم میرسه
    شما نمیتونید تشخیص بدید که علت افت پلاکت چی بوده ؟

  • محمد علی گفت:

    من الان ی هفتست که تو بیمارستانم دکترا میگن انپلاسیک دارم مغز استخوانم ۵درصد داره کار میکنه ولی هنوز دلیلشو نمیدونن دعا کنیین برام

    • admin گفت:

      انشالله سلامت باشید و خبر سلامتی کاملتونو بهمون بدید هر چه زودتر

  • علی حیاتی گفت:

    سلام پدرم67سالشه پلاکت خونش 7رسیده طهالش بزرگ شده ومیگن چون پلاکت خونش پایینه نمیتونیم طهالش دربیاریم.الان 10روزه بیمارستان بستریه.هرروزیاخون بهش میدن.یاخونش عوض میکنن دوسه بارهم اب مقطربهش تزریق کردن نمیدونم اب زردرنگی هست همزمان بهش ترزیق میشه.اگرمیشه راهنمایی کنیدچه کمکی میشه بهش کرد.ممنونتون میشم اگرراهنمایی کنید.

    • admin گفت:

      سلام من بیماری زمینه ای ایشون را نمیدونم ولی معمولا خط آخر درمان افت پلاکت اگر به درمان دارویی جواب نداده باشه طحال برداری هست. ممکنه ایشون بیماری قلبی عروقی یا مشکلی داشته باشه که نتونه جراحی را تحمل کنه یا اختلال خونی خاصی باشه که به طحال برداری جواب نده..
      با پزشک خودشون مشورت کنید

  • سلمان کافی گفت:

    سلام
    پسر ۸ ساله ام بعد از خونریزی بینی و مراجعه به پزشک متوجه افت پلاکت خون شدیم .
    بعد از چند نوبت تکرار آزمایش عدد حوالی شصت هزار است .
    در ضمن حال عمومی خوب است .
    در ضمن دکتر در ویزیت اول طحال رو بررسی کرد و گفت اندازه کاملا طبیعیه .
    همچنین گفتند در صورت بالا نرفتن عدد پلاکت حتما نمونه برداری مغز استخوان انجام بشه .
    نظر شما چیست ؟ ممنون

    • admin گفت:

      سلام بله، حتما حتما اگر پلاکت بالا نیاد باید نمونه مغز استخوان گرفته بشه چون ممکنه بیماری هایی مثل کم خونی آپلاستیک یا نارسایی مغز استخوان مطرح باشه

  • علی گفت:

    سلام دخترم ۸ سالشه ۶ ماهه فهمیدیم که پلاکتش پایینه با علایم کبودی رو پا هاش رفتیم پیش دکتر کودکان ایشون ما رو فرستادن پیش دکتر خون پلاکت تو آزمایش ۷۰۰۰ بود تمام آزمایشات خوب بودن و آندازه تحال هم طبیعی بود نمونه مغز استخوان هم گرفتن که اون هم مشکلی نداشت بستری شد تا پلاکت اومد روی ۱۲۰ مرخص شد وقرص پردونیزول مصرف می‌کرد بعد از دو ماه به قرص خوب جواب داد دکتر مقدارش رو کم کرد تا به نصف قرص در روز رسید بعد از اون دوباره پلاکت افتاد وبه۶۰۰۰ رسید دوباره بستری شد و آی وی ای جی و متیل بهش دادن و قرص آرام هم به پردونیزول اضافه شد الان داره مصرف میکنه وپلاکتش اطراف ۴۵۰۰۰ تا۸۰۰۰۰آیا با رژیم غذایی ثابت شده ای میشه پلاکت رو بالا برد؟ و تا کی ادامه داره؟ دکترش به ما اطمینان داد که بعد از یکسال خوب میشه وبه حالت نرمال بر میگرده.لطفاراهنمایی کنید ممنون

    • admin گفت:

      سلام احتمالا دختر شما ITP داره و در حال حاضر تحت درمان هست و امیدوارم کنترل بشه ولی ما رژیم غذایی خاصی برای درمان اختلالات پلاکتی یا کمبود پلاکت نداریم حتما باید دارو مصرف کنند

  • F گفت:

    سلام خانم ۲۷ساله هستم و باردارم قبل بارداریم پلاکتم بین ۹۰ تا ۱۰۰ بود اما الان تا ۲۴ هزار هم اومده و قرص پردنیزولون مصرف کردم داروی lvlg هم تزریق کردم ولی تاثیر چندانی نداشتن نمونه ی مغز و استخوانم هم سالم بود دکترم گفت که itp داری ، خواستم بپرسم که بعد زایمانم پلاکتم به حالت قبل برمیگرده؟واینکهitpبیماری خطرناکی هست؟وقتی نمونه مغز و استخوان سالم باشه قطعی میشه گفت این مریضی ربطی به سرطان نداره؟

    • admin گفت:

      سلام در جریان بارداری پلاکت کمی افت پیدا میکنه در حد ۷۰ هزار افرادی که زمینه ژنتیک یا بیماری زمینه مثل ITP دارن این افت پلاکت بیشتر هست ولی بعد از بارداری تا حد قابل توجهی دوباره بالا میاد.
      اگر ITP دارید درمان را دقیق اجرا کنید و نگران نباشید چون بیماری خطرناکی نیست و فقط سطح پلاکت باید کنترل بشه.
      اگر تشخیص ITP گذاشته باشن به این معنیه که علت های سرطان و… رد شده اند.

  • akram گفت:

    سلام من ۳۵سالمه پارسال ی دفعه خونریزی شدیدگرفتم بعد بدنم شروع کرد کبود شدن رفتم ازمایش دادم گفتن پلاکت خونم رو ۶۰۰۰هزار بود بستری شدم برام ۵کیسه پلاکت خون تزریق کردن تا اینکه پلاکتم اومد رو۳۴هزارهمه ازمایشها نشون داد که تهالم هم سالمه مرخصم کرد اما اهنم اومد پایین اما با دارو پلاکت خونم اومد رو ۲۰۶هزار اهنمم اومد رو ۳۴اما دوباره هردو افت کردن پلاکت اومد رو ۱۶۹اهنم ۲۴ایا امکانش هست پایین تر بره ؟؟ ایا روزه گرفتن ضرر داره برام یا نه؟؟؟

    • admin گفت:

      سلام روزه که‌میتونید بگیرید
      در مورد افت پلاکت هم فعلا سطح قابل قبولی داره
      بعضی وقتا ممکنه افت پلاکت گذرا به خاطر یه عفونت باشه
      با این حال تا زمانی که نتایج نمونه مغز استخوان و سایر آزمایشات نباشه نمیشه بطور دقیق اظهار نظر کرد

  • پردیس گفت:

    سلام
    ببخشید من ۴ ماهی میشه که پلاکتم پایین اومده
    ۴ دوره ی ۴ روزه بستری بودم و کورتن مصرف میکردم
    اما الان دوباره پایین اومده و دکترم گفته که باید طحالو در بیارم
    الان برای یه مدت کوتاه قرصی برای افزایش پلاکت هست که مصرف کنم.
    ممنون میشم پاسخ بدید

  • رعنا رازی گفت:

    سلام من ۳۳ سالمه،۶ ماهه زایمان کردم.سه سال پیش بطور ناگهانی متوجه شدم که پلاکت خونم ۶۰۰۰ شده.بیمارستان و بستری و مصرف کورتون و تخم شبدر بالاخره منو به حالت عادی برگردوند،طوری که اجازه بچه دار شدن گرفتم از دکتر.۶ ماه هست که زایمان کردم.عید دچار کرونا شدم و بعد دوباره متوجه لکه های بنفش و کبودی بدن شدم.مراجعه کردم و دیدم دوباره پلاکت ۲۰ هزار شده.
    سوالم اینه که میتونه بدلیل کرونا باشه؟ البته کرونام شدید نبود.بازم کورتون و جوانه شبدر میخورم و استراحت مطلق.الان پلاکت ۳۴ هزار شده.

    • admin گفت:

      سلام شما تا الان تحت چه درمانی بودید و تشخیص بیماری تون چیه؟
      به نظر میرسه ITP داشته باشید و خب قطعا اگر اینطور باشه تخم شبدر یا داروی گیاهی خیلی کمکتون نمیکنه و باید درمان پردنیزولون یا موارد دیگه توسط متخصص خون دریافت کنید.

  • رضا حسینی گفت:

    سلام مادرم سرطان سینه داره والان به کبدش زده وشیمی درمانی میشه اما چند جلسه ای هست که پلاکت هاش زیر ۵۰ هزار هستش و نمیتونه شیمی درمانی بشه چه راه فوری هست

    • admin گفت:

      سلام معمولا موقتا شیمی درمانی را متوقف میکنن که طی چند روز آتی پلاکتا بالا بیان یا اینکه از داروهایی مثل الترومبوبگ یا رومیپلاستیم استفاده میشه که همگی با نظر پزشکشونه

  • ابراهیم گفت:

    سلام یه بچه دوساله دارم دربدو تولد افت پلاکت گذرا داشت که تا سه ماهگی رفع شد الان حدود دوهفته پیش یه ازمایش ازش گرفتم که پلاکتش 136000بود بردم پیش دکترش گفت یه هفته دیگه تکرار بشه دیروز باز ازمایش گرفتم شده 107000دکتر دید گفت باید مغز استخوان نمونه بگیریم ممکنه بیماری برگشته باشه البته اینم بگم بیست روز پیش کرونا گرفت .ممکنه افت پلاکتش از کرونا باشه؟

    • admin گفت:

      سلام به خاطر کرونا یا یک سری بیماری های ویروسی میتونه باشه ولی قبل از فکر کردن به اینها باید نمونه مغز استخوان گرفته بشه

  • امیر حسین فرخی گفت:

    سلام من تازه با ازمایش خونی ک دادم فهمیدم پلاکت خون ام ۱۵۰۰۰است قبلش لیورگل مصرف میکردم متاسفانه بدون تجویز پزشک الان دکتر بهم کورتون داده گفته ی هفته استفاده کن دوباره ازمایش بده.
    تا حالا سابقه نداشتم و ورزشکارم هستم مطمعنم بخاطر لیورگل هستش چیکار کنم پلاکتم بره بالا🙏

    • admin گفت:

      سلام افت پلاکت به خاطر لیورگل نیست احتمالا یه عفونت یا بیماری خاصی باعث شده پلاکت بیفته با این حال ITP احتمالا مطرحه برای شما. درمان کورتون طبق دستور پزشک را ادامه بدید

  • مسعود نوروزی گفت:

    سلام ممنون میشم بفرمایید برای درمان پلاکت خون نزد چه دکتری باید رفت؟؟

  • فاطمه گفت:

    سلام خسته نباشید یک مورد کودک تقریبا ۴ساله داریم که پلاکت خونش گاهی خیلی پایین میاد و بدنشم کبود میشه وخونریزی ناگهانی هم داره ایا با عمل کردن امکان بهودی هست !؟؟؟ممنون از زحمتهای بی وقفه تان

    • admin گفت:

      سلام عمل طحال برداری خط آخر درمان هست وقتی جوابی به درمان های دارویی نگرفته باشه

  • مونا گفت:

    سلام.من حدود سه سال از قرص پردنیزولون۵ استفاده میکنم به دلیل پایین بودن پلاکتم.به محص کم یا کنارگداشت قرص پلاکتم به زیر ۵۰هزار میرسه .که دکترم گفته باید طحال برداری انحام بشه اگه میخوای تا اخر عمر قرص مصرف نکنی.میخواستم بدونم با برداشت طحال مشکلی برام ایجاد نمیشه؟ ایا پلاکتم نرمال میشه،؟ممنونم میشم پاسخ بدین

    • admin گفت:

      سلام معمولا درمان خط اول پردنیزولون، خط دوم دارو هایی مثل ریتوکسیمب هستند و طحال برداری به عنوان مواردی که به دارو جواب نمیده استفاده میشه.
      طحال برداری وضعیت پلاکتی را البته بهتر میکنه ولی بسته به شرایط بالینی بیمار و پاسخ دهی قبلیش به درمان داره، سطح پلاکت بالا میاد ولی به حد طبیعی معمولا نمیرسه

  • فاطمه رضایی گفت:

    سلام ببخشید من آزمایش دادم مقدار پلاکت خونم ۱۰۵۰۰۰ اگه برم دکتر بستریم میکنه ؟؟؟
    خیلی میترسم …

    • admin گفت:

      سلام خب نمیشه جواب این سوال را داد چون بستگی به عدد گلوبول های سفید و قرمز و هموگلوبین داره. اگر این موارد نرمال نباشن باید نمونه مغز استخوان گرفته بشه. اگر نرمال باشه بررسی های لام خون محیطی انجام میشه و کارای دیگه…
      ولی اگر تشخیص itp گذاشته بشه به صورت سرپایی درمان را شروع میکنن.

  • غلامی گفت:

    سلام خسته نباشید
    وقتی پلاکت ۹۰۰۰۰ باشه باید چکار کنیم ؟
    لطفا راهنمایی کنید . ممنون

    • admin گفت:

      سلام خب نمیشه جواب این سوال را داد چون بستگی به عدد گلوبول های سفید و قرمز و هموگلوبین داره. اگر این موارد نرمال نباشن باید نمونه مغز استخوان گرفته بشه. اگر نرمال باشه بررسی های لام خون محیطی انجام میشه و کارای دیگه…
      ولی اگر تشخیص itp گذاشته بشه به صورت سرپایی درمان را شروع میکنن.

  • زهره گفت:

    باسلام
    من دوماهه باردارهستم و۳۶سالمه آزمایش که دادم
    RBC 3.73
    Hemoglobin 10.8
    Hematocrit 32.0
    Platelet cunt 138
    میباشد میخواستم بدونم برای خودم و جنین مشکلی پیش میاد وآیا خطرناکه
    متخصص زنان فقط ویتامین B6 وویتامین D2000 تجویزکرده .لطفا راهنماییم کنید

    • admin گفت:

      سلام آزمایش برای شما مشکلی نداره
      این حد از پلاکت کمی پایین هست ولی خطری ایجاد نمیکنه… بعلاوه که در دوره های مختلف بارداری مجددا چک خواهید کرد
      کم خونی هم دیده میشه که با توجه به وضعیت بارداری این مقدار طبیعی به حساب میاد

  • رقیه صیفی گفت:

    سلام من سه هفته عادت ماهیانه ام طول میکشه.وپلاکتم پایینه کمی.وتوی شش یاهفت ماهگی،بارداری، به خونریزی میفتم.وختم حاملگی میدن،وشش مورد،،ختم حامله وسقط،داشتم،….تاحالا دکترمشکلم راحل نکرده.وتحت نظرروماتولوژی.دکنربصیری همدان بوده ام.که اصلانتونسته مشکلم راحل کنه.ویاراهنمایی کنه.لطفابفرماییدمن چکارکنم.پیش کدام دکتربرم.ایاامیدبه بارداری مجدد.وبدنیااوردن نوزادهست؟باتشکر.وچکارکنم الان.عادتم سه هفته طول نکشد.باسپاس فراوان.

    • admin گفت:

      سلام شما باید دقیقا تحت نظر پزشک روماتولوژیست باشید چون احتمالا بیماری آنتی فسفولیپید باعث سقط های مکرر شما و ختما بارداری تون شده…
      و تا زمانی که بیماری شما کنترل نشه نمیتونید باردار بشید چون خطرناکه

  • احسان گفت:

    سلام من خانمم پلاکتش پایین معمولا ۲سالی یک بار میاد پایین میبریمش بستریش میکنیم اونم از شاه رگ گردنش براش شالدون میزنن میخوام بدونم این پلاکت یه درمان قطعی ندار بخدا دیگه خسته شد خودش الانم بخاطر داروهاش وزنش رفته بالای۱۲۰ دیگه میگه نمیرم دکتر الان فقط بخاطر اینکه باردار رفته این پلاکت اگه درمان قطعی داشته باش من حاضرم هرکاری بکنم تا درمانش کنم خاهشن راهنمایی کنید

    • admin گفت:

      سلام افت پلاکت یه بیماری خاص و مجزایی نیست،
      بیماری همسر شما دقیقا چیه که نیاز به تزریق پلاکت داره؟
      ضمنا تزریق پلاکت اونم ۲ سال یکبار بهترین و راحت ترین حالت برای افزایش پلاکت همسرتونه تا یه سری اقدامات درمانی مثل داروهای گران قیمت یا طحال برداری…

  • منیره گفت:

    سلام آقای دکتر پلاکت همسرم سه ماهه قبل ۱۴۰بوده بعداز سه ماه ۷۰شده علایمی ندارم بقیه فاکتورهای خونی نرمال هستند لطفاً راهنمایی کنید

    • admin گفت:

      سلام افت پلاکت با این سرعت، حتما حتما حتما نیاز به بررسی بیشتر توسط متخصص خون داره

  • ساناز گفت:

    سلام من ۷ماهه باردار هستم ۲۰ روز قبل گفتن پلاکت خونم ۱۴۸ هستش فرستادنم دکتر برای پیشگیری دکتر هم گفت ک این مقدار خوبه از این پایین نره خطری وجود نداره و برای ۱ماه بعد آزمایش نوشت الان چون حالم بده شده بود تو این یک هفته دوباره آزمایش دادم و متوجه شدم ۱۳۸شده پلاکت خونم اگ میشه راهنمایی کنین ک چه اقدامی انجام بدم

    • admin گفت:

      سلام ۱۳۸ هم خوبه نیاز به اقدامی نداره فعلا
      ولی با فواصل منظم پلاکت را چک کنید

  • الهام گفت:

    سلام
    من ۲۸ هفته باردار هستم.
    در آزمایشم
    Rbc: 4/15
    Wbc: 11/1
    Hb:11/7
    Hcv: 34/8
    Platelet: 125
    آیا نگران کننده است؟و چکار باید بکنم؟
    پزشک متخصص زنان برام کپسول مکمل آهن نوشتن و گفتن کار دیگه ای لازم نیست انجام بشه.
    در ضمن آزمایشی که در ابتدای بارداری در برج ۱۰ انجام دادم پلاکتم ۲۰۷ بوده.
    و اوایل اردیبهشت هم کرونا گرفتم.آیا کرونا میتونه باعثش شده باشه؟
    فشار بالا و دفع پروتیین هم ندارم.

    • admin گفت:

      سلام آزمایشات همه خوب هستند پلاکت پایینه که به خاطر بارداریه و ممکنه بیشتر هم پایین بیاد ولی جای نگرانی نیست و پیگیری ها را فقط منظم انجام بدید.

  • محراب گفت:

    سلام خسته نباشید ۳۸ سالمه شش ماه پیش کرونا گرفتم فهمیدم پلاکت ام ۱۵۰ هست نرفتم دکتر ولی تازه متوجه شدم کل بدنم خال های ریز هست این هفته هم رو صورتم اومده لطفا راهنمایی کنید

    • admin گفت:

      سلام به پزشک متخصص خون مراجعه کنید, حتما اینکار را انجام بدید چون باید آزمایش درخواست بشه و اگر پلاکت خیلی پایین باشه خطر خونریزی مغزی هست

  • مجتبی نصیرنیا گفت:

    باسلام خدمت دکترگرامی خانم بنده پلاکت خونش 81000می باشد آیا راه حلی برای این هست خطرناک این عدد پلاکت ممنون میشم مارو ازنگرانی دربیارید pL81000 می باشد

    • admin گفت:

      سلام اگر به طور اتفاقی در آزمایش خون پلاکت پایین داشتید حتما به یک متخصص داخلی یا خون مراجعه کنید

  • سمانه محمدپور گفت:

    ی سوال کسایی ک پلاکت خون پایین دارن آیا پیاده ردی براشون ضرر داره یا نه؟

    • admin گفت:

      بستگی به سطح پلاکت داره در پلاکت کمتر از ۵۰۰۰۰ هزار لازمه احتیاط هایی از نظر ضربه خوردن انجام بشه، در پلاکت زیر ۱۰۰۰۰ ممکنه خونریزی در مفاصل و حتی مغز به طور خود به خودی اتفاق بیفته پس حتما نیاز به پیگیری داره

  • سارکوت قادر گفت:

    سلام من 20سالمە 4سالە پلاکتم پاین هست همیشە زیر سد هست هفتە قبلی ازمایش دادم پلاکتم 37بود چهار سالە میرم دکتور حتە یک دونە قرصم بهم ندادە من از کردستان عراق هستم ایا چکارکنم ممنون

    • admin گفت:

      سلام پلاکت پایین حتما نیاز به ارزیابی داره
      به متخصص خون مراجعه کنید

  • جاوید گفت:

    سلام وقت بخیر ۳۳ سالمه و پارسال متوجه پلاکت پایین روی ۳۹ هزار شدم بعد از چند بار ازمایش بالا پایین میشد تا ۶۰ هزار که یک روز روی ۲۵ هزار اومد و قرص پردنیزولون ۵۰ خوردم اومد روی ۱۴۵ هزار و چند ماه بعد اومد روی ۶۰ هزار الان شش ماه از مایش ندادم و بدنم سریع کبود میشه و دکتر ای تی پی تشخیص دادن میخوام بدونم بیماری خطرناکیه با راهکاری برای درمان هست ممنون میشم راهنمایی کنید

    • admin گفت:

      سلام بیماری خطرناکی نیست.
      بیشتر کیس ها به پردنیزولون پاسخ خوبی میدهند و معمولا مراحل بعدی درمان لازم نیست، فقط باید پلاکت را دوره ای پیگیری کنید

  • مهدی کیانی گفت:

    سلام مادر من با تشخیص کیسه صفرا برای عمل حاضر میشد ک اعلام کردن پلاکت خون پایین میباشد وبرای درمان ب بیمارستان دیگر منتقل شدند. همه چیز نرمال بود ولی با تزریق 8 واحد پلاکت ایشان کم کم هوشیاری از دست داده و برای چند ثانیه ک بهوش میامد فقط میگفت گرممه و تقلا برای بلند شدن ب ما گفتن ک باید دستگاهی ب نام فریز پلاسما بیارن تا ب مادرم وصل کنند ولی متاسفانه تکنسین این دستگاه گو‌شی خود را جواب نمیدادن وقتی هم ک تکنسین رسید حال مادرم بد وفقط ب شدت نفس نفس میزد تا این ک قبل وصل کردن دستگاه مادرم از دنیا رفت.دلیل پایین امدن پلاکت عفونت در خون بود.اگر این دستگاه ب موقع حاضر میشد ایا در درمان تاثیری داشت؟
    با تشکر

    • admin گفت:

      سلام
      خب باید دید دقیقا چه فراورده ای به ایشون تزریق شده. آیا واقعا پلاکت بوده یا چیز دیگه ای.
      چون تزریق پلاکت معمولا واکنش ناسازگاری نمیده مگر اینکه بدن ایشون به دلایلی روی تزریق پلاکت حساس شده باشه وضعیتی که بهش ایمیونیزاسیون گفته میشه.
      و خب در این صورت نیاز به پلاسمافرز و دارند.
      در مورد عفونت هم باید بدونیم که عفونت هر چقدر هم که کشنده باشه معمولا سیر اینقدر سریعی نداره ولی با این حال ممکنه این عفونت باعث اختلال انعقادی DIC شده باشه که نیاز به پلاسما فرز پیدا شده.
      البته همانطور که گفتم چون دقیقا سیر بیماری ایشون را نمیدونم نمیشه اظهار نظری کرد.

  • جاوید گفت:

    چند وقت یکبار باید چکاب دوره ایی بشیم و روزی که بخوام ازمایش بدم استرس تمام وجودمو‌میگیره همش سعی میکنم ازمایش ندم و به تعویق بندازمش

    • admin گفت:

      چکاپ دوره ای در فرد سالم زمان مشخصی نداره مگر بنابه دلایلی پزشک به شما بگه به صورت دوره ای چکاپ انجام بده مثل بیماران تالاسمی که به صورت دوره ای باید یک سری آزمایشاتی را بدن هر چند ماه یکبار…
      اگر منظورتون غربارگری هست که غربالگری ها هم زمان خاص خودش را داره و معمولا به صورت کلی اکثرا از ۴۵ سال به بالا شروع میشن

  • جاوید گفت:

    سلام ایا بیماری ای تی پی به بیماری دیگه تبدیل میشه یعنی سرطان و تا چه حدی پایین باشه خطری نداره

  • مستانه گفت:

    سلام خسته نباشید من 2۱سالمه و چهارساله پلاکت خونم پایینه و تحت نظر دکتر بودم و چند بار هم بستری شدم و آزمایش مغز استخون هم انجام دادم و گفتن بیماری آی تی پی هستش من با قرص کورتون 50بعد چند روز هم خوب میشم ولی دوباره میاد پایین من تو ی هفته که آزمایش میدادم ی بار ۷۰بود ی بار ۵۸و ی بار هم ۱۲ و دوباره آزمایش دادم شد ۴۸توی حدودا ده روز چهار بار ازمایش دادم ایقد حالم بد میشد و من شدیدا حالم بد بود طاقت نیاوردم و سه تا قرص ۵۰با هم خوردم آیا مشکلی داره ؟ و درمورد آی تی پی دکترم بهم میگفت تو تا همیشه این بیماری رو داری ولی کشنده نیست میشه لطفا راهنماییم کنید و بگید چیکار کنم مرسی):

    • admin گفت:

      سلام شما باید دقیق تحت نظر پزشک باشید و از مصرف دوز چند برابر دارو کورتون اکیدا خودداری کنید چون غده آدرنال شما با این کار ممکنه سرکوب بشه و از کار بیفته

  • Javid گفت:

    سلام وعرض ادب من یکسال و نیم دچار بیماری ای تی پی شدم و با یک دوره قرص پردنیزولون ۵۰ اومد بالا و اخرین بار که ازمایش دادم روی ۶۰ بود و دکتر گفت نیاز به ازمایش نداری مگر اینکه علائم داشتی یا کرونا گرفتی الان ۷ ماه ازمایش ندادم و هیچگونه علائمی هم خداروشکر نداشتم و ماهی یک عدد ویتامین دی روزی یک قرص ویتامین سی و قرص بکومپلکس استفاده میکنم خواستم بدونم برای ازمایش باید چیکار کنم باید انجام بدم یا نه چون استرس میگیرم برای ازمایش دادن ممنون میشم راهنمایی کنید

    • admin گفت:

      سلام با توجه به اینکه ۷ ماه میگذره ترجیحا یه آزمایش بدید

  • خالد گفت:

    سلام وقت بخیر

    من ۲۹سالم است تازه متوجه شدم که پلاکتم پایین است برای عمل سنگ کلیه آماده میشدم که پزشک معالج گفت پلاکتت پایین است پلاکتم ۱۱۳۰۰۰است باید پیش چه متخصصی مراجعه کنم ممنون

    • admin گفت:

      سلام متخصص داخلی که در صورتی که لازم باشه به فوق تخصص خون ارجاع میدن

  • رها گفت:

    سلام من پلاکت خونم پایینه و قرص های فول فول اسید فولیک و پرفکتیل مصرف میکنم آیا ضرر نداره اینا چون به دکترم نگفتم و خودم اینارو گرفتم مصرف میکنم

    • admin گفت:

      سلام این دارو ها تا حد خیلی کم ممکنه پلاکت را بالا بیارن ولی نه در حدی که کاملا نرمال بشه، شما باید به متخصص خون مراجعه کنید و علت اصلی کشف و با داروی مناسب درمان بشه

  • سیدامیدحسینی گفت:

    باسلام جناب دکترپدرم پلاکت خونش۳۲هزارهست الان بستریه میخان ک فتقشوعمل کنن ولی بخاطرپلاکت پایینش عملش نمیکنن راهکارش چیه

    • admin گفت:

      سلام خب معمولا چند واحد پلاکت تزریق میکنن که بیاد بالا و تست های انعقادی قبل از عمل انجام میدن…
      تا حدود ۵۰ هزار برسه برای عمل کافیه ولی باز هم بسته به نظر پزشک داره

  • هادی گفت:

    سلام من پلاکتم ۶۱ بود دکتر واسم قرص فولیک اسید؛نیزوپرد؛زینک نوشت بعد یک ماه قرص خوردن آزمایش دادم پلاکتم شده ۱۱۸
    بنظرتون خوبه؟