تاریخ ارسال : ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰
اگر به هر دلیلی بعد از ابتلا خود یا یکی از عزیزانتان به کرونا در بیمارستان بستری نشده و خود را در خانه قرنطینه کردهاید، باید تا حد امکان در مورد روشهای مراقبت از بیمار کرونایی در منزل اطلاعات داشته باشید و کاملا برای این شرایط آماده باشید. در ادامه این مطلب قصد داریم تا مروری داشته باشیم بر طریقه نگهداری فرد کرونایی در منزل و به هر آنچه لازم است تا در مورد مراقبت از بیمار کرونایی در خانه بدانید اشاره کنیم؛ با مجله پزشکی سلامت سیب همراه باشید.
فهرست مطالب
چگونه از بیمار کرونایی در منزل مراقبت کنیم؟
لازم به ذکر است مواردی که در ادامه این مطلب به آنها اشاره میکنیم تنها در شرایطی به کمک شما خواهند آمد که حال عمومی بیمار کرونایی تقریبا مساعد بوده و علائم آن در سطحی پایین قرار داشته باشند. بدیهی است که در صورت بروز علائم قوی کرونا باید فرد مبتلا به این ویروس به بیمارستانها یا مراکز درمانی انتقال داده تا از روشهای درمانی پیشرفته بهرهمند شود. اقداماتی که باید برای مراقبت از فرد مبتلا به کرونا انجام دهید عبارتند از:
با پزشک یا کارشناسان سلامت تماس بگیرید
حتی اگر علائم بیمار خفیف است و در استفاده از درمان کرونا در منزل مطمئن هستید اما حتما باید با پزشک یا مراکز درمانی تماس گرفته و به توصیههای احتمالی آنها گوش کنید. ویروس کووید 19 میتواند در افراد مختلف به شکلی متفاوت ظاهر شود و پزشکان با گوش دادن به علائم بیمار شما میتوانند توصیههای ارزشمندی را در اختیارتان قرار دهند. هنگام مراقبت از بیمار کرونایی در خانه، اولویت تماس با پزشکی خواهد بود که در جریان سابقه بیماری فرد قرار دارد.
اتاق بیمار مبتلا به کرونا را جدا کنید
تماس انسانی بزرگترین راه انتقال ویروس کرونا است و برای زندگي با فرد مبتلا به كرونا حتما باید از او در یک اتاق جدا نگهداری کنید. اگرشرایط جدا کردن بیمار برای شما وجود ندارد، همه افراد خانه باید ماسک به صورت زده و حداقل یک متر از بیمار فاصله بگیرند.
به تهویه هوا دقت کنید
هوای اتاقی که در آن از بیمار خود نگهداری میکنید باید دارای سیستم تهویه کارآمدی باشد. بنابراین، در صورت امکان حتما پنجرههای اتاق را باز کرده یا سیستم تهویه را روشن نمایید.
دستان خود را بشویید
همه افراد خانه باید مرتب دستان خود را بشویند اما توجه دو چندان به این کار در موارد زیر توصیه میشود:
- بعد از سرفه یا عطسه
- قبل و بعد از آماده کردن غذا
- قبل از خوردن غذا
- بعد از استفاده از توالت
- زمانی که کثیفی دستها قابل مشاهده باشد
بیشتر بخوانید: به دلیل وجود چه چیزی پوست چرب است
مراقبت از بیمار کرونایی و تغذیه
تغذیه بیمار کرونایی در خانه یکی از تاثیرگذارترین موارد در روند بهبودی کرونا به حساب میآید. برای زندگي با فرد مبتلا به كرونا و مراقبت از وی باید حتما با روش تغذیه مناسب که میتواند به بیمار برای مبارزه با ویروس کمک کند آشنا باشید. با اینکه شرایط هر فرد با ابتلا به کرونا متفاوت خواهد بود اما موارد زیر به صورت عمومی در مورد تهیه غذای بیمار کرونایی در خانه توصیه میشود:
کالری دریافتی
مصرف کالری زیاد مسئلهای است که معمولا توصیه نمیشود اما زمانی که شما با کووید 19 دست و پنجه نرم میکنید بدنتان به انرژی بیشتری نیاز دارد. بنابراین، باید از غذاهای کالری بالا برای بهبود سطوح انرژی خود استفاده کنید. برنج، سیب زمینی، نان، انواع دانهها و غلات کامل را در برنامه غذایی بیمار کرونایی قرار دهید و سعی کنید از غذاهای فاقد ارزش و هله هولهها بپرهیزید.
مایعات زیاد
تقریبا همه مطالعات در زمینه کرونا در مفید بودن مصرف زیاد مایعات برای بیمار کرونایی اتفاق نظر دارند. هیدراته بودن بدن میتواند سیستم ایمنی را برای مبارزه با کرونا تقویت کرده و به کاهش علائم این بیماری کمک کند.
پروتئین
مصرف پروتئین زیاد یک اصل مهم در تغذیه بیمار کرونایی در خانه است و بدون این بلاکهای سازنده، شانس بهبودی وی کاهش پیدا میکند. سعی کنید که در طول روز حدود 75 الی 100 گرم پروتئین را از منابعی مثل دانههای کامل، حبوبات، محصولات لبنی، سویا، آجیل، مرغ، گوشت قرمز، ماهی و تخم مرغ در سبد غذایی بیماری که از آن مراقبت میکنید قرار دهید.
میوه و سبزیجات تازه
نکته مهم دیگر در مورد تغذیه بیمار کرونایی در خانه، بهره گرفتن از فواید میوهها و سبزیجات تازه است. میوه و سبزیجات سرشار از ویتامینها، فیبر، مواد معدنی و سایر ترکیباتی هستند که مصرف آنها به بهبود سیستم ایمنی منجر خواهد گردید.
البته، هنگام مراقبت از بیمار کرونایی در منزل بسیار مهم است که به سراغ میوه و سبزیجات تازه بروید چرا که نوع خشک، یخ زده یا کنسروی آنها نمیتواند خواص مورد نظر را در اختیار شما قرار دهد. فرقی نمیکند که چه میوهای را انتخاب میکنید، از سیب و موز گرفته تا گوجه فرنگی یا سبزیجات پر برگ سبز رنگ؛ همه برای بیمار مبتلا به کرونا مفید هستند.
همچنین بخوانید: خاصیت عناب چیست
نشانههای اضطراری
حتی اگر طریقه نگهداری فرد کرونایی در منزل را به خوبی بدانید و از بیمار خود به نحو احسنت مراقبت کنید اما باید به علائم و نشانههای اورژانسی نیز دقت کنید. در صورت مشاهده هر کدام از علائم زیر در بیمار کرونایی توصیه میشود که حتما با اورژانس تماس بگیرید:
- سختی در نفس کشیدن
- احساس درد یا فشار در قفسه سینه
- گیجی
- بی رنگی لب یا صورت
- ناتوانی در بیدار ماندن
- تغییر رنگ غیر طبیعی صورت
قرنطینه را تا چه زمانی ادامه دهیم؟
درمان کرونا در منزل تا زمانی که فرد دیگر قادر به انتقال ویروس نباشد باید ادامه پیدا کند. افرادی که بیماری کرونا در آنها با علائم همراه بوده باید حداقل برای ده روز قرنطینه بمانند. علاوه بر این، توصیه میشود که 3 روز اضافی نیز پس از به اتمام رسیدن علائم به مراقبت از بیمار کرونایی در منزل ادامه دهید.
افراد بدون علائم نیز باید حداقل ده روز پس از مثبت شدن تست کرونا در قرنطینه بمانند.
بعد از کرونا چه کار کنیم؟
بعد از پایان کار مراقبت از بیمار کرونایی در خانه بهتر است که یک سری از توصیهها را به عزیز خود که به قرنطینه پایان میدهد گوش زد کنید. بسیار مهم است که بدانیم حتی بعد از کرونا چکار کنیم و همچنین از چه اشتباهاتی خودداری کنیم. توصیههای لازم برای مراحل بعد از بهبودی کرونا عبارتند از:
به ماسک زدن ادامه دهید
پس از درمان کرونا در منزل مهم است که مثل گذشته به ماسک زدن و رعایت اصول بهداشتی ادامه دهید. بیماری کرونا در افراد مختلف به شکلی متفاوت عمل خواهد کرد و یک بار ابتلا شدن شما به این بیماری دلیلی بر مصون شدن در مقابل آن نیست.
برای بازگشت به زندگی عادی عجله نکنید!
بعد از سپری کردن روند بهبودی کرونا، باید به یاد داشته باشید با نوعی بیماری در مبارزه بودید که سیستم ایمنی را به شدت دچار ضعف میکند. بنابراین، سعی کنید تا حد امکان به بدن خود فشار وارد نکرده و انتظار بازگشت سریع به زندگی روزانه بعد از شکست دادن کرونا را نداشته باشید.
به طور منظم ورزش کنید
ممکن است که به سبب عوارض ناشی از کرونا بدن شما ضعیف شده و به ورزش کردن خود پاسخ ندهد اما برنامه ریزی مناسب برای ورزش کردن به شکل منظم میتواند به شما کمک کند که هم از نظر فیزیکی و هم از نظر ذهنی سلامت خود را بهبود ببخشید.
بر روی حافظه خود کار کنید
یکی از عوارض شایع کرونا آسیب زدن به حافظه است. برای از بین بردن این عارضه سعی کنید تا با استفاده از پازلها، بازیهای حافظه و فعالیتهایی که باعث میشوند سختتر تلاش کنید، حافظه خود را تقویت نمایید.
بیشتر بخوانید: روتین مراقبت از پوست خشک
عوارض احتمالی را به پزشک خود گزارش کنید
برخی از افراد کرونا را بدون عوارض پشت سر میگذارند اما پایان این بیماری در برخی دیگر با عوارضی مثل خستگی، خواب آلودگی، تنگی نفس و یا سر درد همراه خواهد بود. این عوارض را با پزشک خود در میان بگذارید تا در صورت لزوم نسبت به درمان یا تجویز دارو برای آنها اقدام نماید.
کلام آخر
برای مراقبت از بیمار کرونایی در منزل باید فرد مبتلا را در اتاق جدا قرنطینه کنید و حداقل تماس را با وی برقرار نمایید. غذای بیمار کرونایی در خانه باید مایعات زیاد، پروتئین، میوه و سبزیجات تازه را شامل شده و کالری روزانه وی نیز باید افزایش پیدا کند.
با پایان روند بهبود کرونا مهم است که آگاه باشیم بعد از کرونا چه کار کنیم. سعی کنید پس از خوب شدن زیاد در بازگشت به زندگی عادی عجله نکنید، به ماسک زدن ادامه داده و یک برنامه ورزشی منظم را دنبال نمایید.
امیدواریم این مطلب که در آن سعی کردیم به طریقه نگهداری فرد کرونایی در منزل بپردازیم مورد توجه شما قرار گرفته باشد. آیا شما به کرونا مبتلا شدهاید یا زندگی با فرد مبتلا به كرونا را تجربه کردهاید؟ به نظر شما مهمترین اصل در درمان کرونا در منزل چیست؟ در پایین همین مطلب میتوانید در بخش نظرات دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.
بیمار کرونایی در چه شرایطی میتواند در خانه قرنطینه شود؟
در صورتی که علائم نداشته باشد یا علائم خفیف باشند
بعد از بهبودی کرونا ماسک بزنیم؟
بله باید دستورالعملهای بهداشتی را رعایت نمایید
غذای بیمار کرونایی باید فرق داشته باشد؟
بله باید ترکیبی از منابع پروتئینی، میوهها و سبزیجات و مایعات فراوان باشد
بعد از ابتلا به کرونا تا چند روز باید قرنطینه باشیم؟
بین 10 تا 13 روز
مطالب عالی بود با تشکر.